stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Op welke persoon heeft een extra vermelding betrekking ? opgelost



Profiel afbeelding

Voor mijn onderzoek is het van belang daar zekerheid over te kunnen verkrijgen. Het betreft een vermelding in archief 718.2 van Winssen op scan 71 bij de datum 08.03.1640. Hier wordt o.a. de persoon Cornelis in't visnet vermeld. Boven zijn naam staat hier nog de in de archieven van Winssen en Ewijk vaker voorkomende naam van de fam. de Haert. Hier wordt die echter slechts als " Haert" beschreven. Heeft dit betrekking op Cornelis int' visnet ? Er staan nog meer personen bij.......?

Misschien weet iemand ook nog waar de familienaam "de Haert" eventueel op gebaseerd is ?

Alvast bedankt voor een reactie.

Yolanda Schildwacht - 31 mar 2021 - 19:30

"Haert" hoort bij de doopinschrijving daarboven

Dirck Rijkens kint Aernt, testes (getuigen) Peter Gerritsen en Aelert Willemse Haernske (of een naam, die er op lijkt.)

Dat is ook goed aan het handschrift en aan de inkt te zien.
Kortom, met Cornelis in 't Visnet heeft dit niets te maken.

Koos Kloeg - 31 mar 2021 - 19:37 (laatst bijgewerkt 31 mar 2021 — 19:51 door auteur)


Weer iets nieuws erbij geleerd ; het gebruik van de inkt / en het handschrift kunnen nuttige informatie verschaffen. Veel dank en erkenning van uw expertise.

Yolanda Schildwacht - 1 apr 2021 - 17:07







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu