stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Waar is mijn verre voormoeder Trijntje Guillams, ondertrouw Asd 1631 met Harpert Thomas, geboren ? opgelost



Profiel afbeelding

Dit is de ondertrouwakte van mijn verre voorouders Harpert Thomas en Trijntje Guillams van 10 mei 1631 uit Amsterdam. Ik begrijp eruit dat Harpert mandenmaker is, 25 jaar oud is, met zijn moeder komt maar dat de naam van de moeder ontbreekt en dat hij op een gracht woont, maar welke? Trijntjes plaats van afkomst kan ik niet lezen (...alen?), ze heet hier Guillams en verder altijd Willems (en bij de geboorte van mijn voormoeder 'per ongeluk' even Juriaens). Haar leeftijd is mij ook duidelijk, ze woont op een pad en heeft geen ouders meer.  Wie kan mij helpen met haar geboorteplaats? Bij voorbaat dank ! 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kattenburg - 24 sep 2022 - 19:14 (laatst bijgewerkt 24 sep 2022 — 19:15 door auteur)

Thomas bedient zich overigens later van de achternaam Van Neck en zijn kinderen, onder wie mijn voormoeder Harmpje/Harmtie ook. 

Kattenburg - 24 sep 2022 - 19:19

Hij woont aan de Conincxgracht

Zij is van Ceulen en woont op het Raempadt

Peter B - 24 sep 2022 - 19:34


Hartelijk dank weer voor je snelle reactie, Peter ! Hij woonde dus op het huidige Singel . Dat zij uit Keulen komt, paste niet in mijn gedachten door de spelling van de achternaam. Maar ja... Nu moet ik verder met Herbert/Harpert Thomas. Ik zal daar een aparte vraag voor plaatsen 

Kattenburg - 24 sep 2022 - 19:53







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu