stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Leeshulp gevraagd: Wat betekent de afkorting R.V.P.S. ? opgelostProfiel afbeelding

Beschrijving: Dit is een fragment uit een Engelandvaardersdossier uit 1944, gevonden in het Nationaal Archief.

Vraag over deze afbeelding gesteld: Wat betekent de afkorting "R.V.P.S."? Uit de zinscontext leid ik af dat het een geografische aanduiding is.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

(dit bericht is door een moderator hier naar Leeshulp verplaatst, het stond eerst in Zoekplaatjes (en dat is alleen voor afbeeldingen/foto's)

Nico Poppelier - 18 mar 2023 - 15:09 (laatst bijgewerkt 19 mar 2023 — 09:04 door moderator)

De Nederlandse Engelandvaarders werden na aankomst in Engeland door de Engelse Veiligheidsdienst MI5 ondervraagd en beoordeeld op politieke betrouwbaarheid. Dat gebeurde in een groot schoolcomplex in Wandsworth in het zuiden van Londen, in de Royal Victoria Patriotic School, meestal Patriotic School of RVPS genoemd.

Hans Blondeel Timmerman - 19 mar 2023 - 07:52


Bedankt voor deze snelle en erg informatieve reactie!

Nico Poppelier - 19 mar 2023 - 09:20De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu