stamboomforum

Forum logoLeeshulp, transcriptie, vertaling, betekenis » Sinds +/- 1616 in A'dam, maar waar vandaan? Leeshulp ondertrouwakte Willem Willems 1621 gevraagd opgelost



Profiel afbeelding

Ik ben bijna aan het eind van een de lijnen van mijn familie van moederskant, maar kan de link naar buiten Amsterdam niet leggen ivm (voor mij) onleesbaarheid van de ondertrouwakte . Op 21 januari 1621 gaat voorouder Willem Willems in Amsterdam in ondertrouw met Jannetje Arents. Een van zijn nakomelingen behoort met de achternaam Writs tot de oprichters van Felix  Meritis, een andere trouwt in de cartografenfamilie Van Jagen, maar waar komt hun gezamenlijke voorouder Willem Willems zonder achternaam Writs vandaan buiten Amsterdam? Ik begrijp dat Willem 28 is en al vier jaar in Amsterdam vertoeft. Hij is varensgezel, woont in de Angeliersstraat en er staat iets over moeders consent, maar verder?. Jannetje is ook 28, komt misschien uit Oudewater (??) en wordt bijgestaan door haar vader Arent Janss, maar waar zij woont ? Bij voorbaat hartelijk dank voor de leeshulp die mij kan vertellen waar Willem Willems vandaan komt (en de overige onduidelijke  details kan ontcijferen) !

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kattenburg - 31 mar 2023 - 17:20 (laatst bijgewerkt 31 mar 2023 — 17:22 door auteur)

van Sparendam = Spaarndam
van de Oudemarck = Oldemarkt

wiens moeders consent ons bleeck
op de Angeliersgraft
in de Haerlemmerstraet

ChrisvD - 31 mar 2023 - 17:35 (laatst bijgewerkt 31 mar 2023 — 17:43 door auteur)


Hartelijk dank voor uw supersnelle antwoord! Ik had oude...a..k gelezen en het kwartje was niet gevallen, met alle latere familieleden uit het Steenwijkerland nog wel 😚 Spaarndam is niet vreemd, de familie kwam geregeld ook in Haarlem boven water. Is eigenlijk wel hilarisch dat deze voorouder uit Hasrlemmerliede & Spaarnwoude komt en het gezin van mijn grootouders ...in Haarlemmerliede en Spaarnwoude woonde.. Leuk ! 

Kattenburg - 31 mar 2023 - 17:59 (laatst bijgewerkt 31 mar 2023 — 19:14 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu