stamboomforum

Forum logoFora » Amelander Historie » Bord van Hendrek Martens en Martjen Gerbrands Bennema uit 1787

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Op het bovenstaande bord staan de namen van het echtpaar Hendrek Martens en Martjen Gerbrands Bennema. Zij woonden in Ballum en gingen later op de boerderij in het gehucht Blieke boven Hollum wonen. Ze trouwden op 10 september 1758 op Ameland. Hendrek Marten nam later de naam Sparrius aan. 

Bekijk hier de genealogische gegevens Hendrik Martens Sparrius en Martje Gerbrands Bennema: http://www.amelanders.com/individual.ph ... ed=Ameland

Het is onbekend waar de datum 1 januari 1787 voor staat. Het kan op geen enkele manier in relatie met dit echtpaar gebracht worden. Misschien kunt u ons helpen? Reacties zijn welkom!

Amelander Historie

Misschien hebben ze elkaar op 1-1-1757 leren kennen of hebben ze zich op die datum verloofd.

niepoort

Dat zou kunnen. Dan waren ze 30 jaar verloofd of deden ze op die dag hun belijdenis.

Een soortgelijk wandbord bevindt zich in de collectie van het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. Hierop staat de naam van Jacob Jansen Schots uit Nes (Ameland). Dit bord komt uit 1780 en zou als souvenir uit Engeland zijn meegenomen. Zie: http://friesscheepvaartmuseum.nl/beeld/fsm-col1-dat13687  Misschien komt het bovenstaande bord ook uit Engeland.

Amelander Historie

Misschien heeft de datum een relatie met de afbeelding (nieuw huis bijvoorbeeld, of voltooiing verbouwing)?

Annemarie57


Staat op de achterkant van het bord niet vermeld wie de maker is? Een naam of op zijn minst een merkteken?

niepoort
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!