stamboomforum

Forum logoFora » Amelander Historie » Onbekende roeier J. van den Noord van de Amelander reddingboot

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

L.s.,

Hierbij zou ik u willen verzoeken te helpen bij het speuren naar J. van den (of van der) Noord. J. van den Oord was in november 1928 één van de roeiers op de Amelander reddingboot. Er bestaat een kans dat hij betrokken was bij het project van de aanleg van een zeedijk bij Nes. Deze opdracht was 27 oktober 1928 door het Waterschap Nes-Buren gegund aan de Amsterdamse Ballast Maatschappij die toen meteen gestart zal zijn met de voorbereidingen. 

Gezocht op naam, blijkt dat er in Friesland en Groningen en zelfs in heel Nederland vrij weinig mensen waren die 'van den Noord' heetten. De meesten heetten 'van der Noord', maar soms worden de beide tussenvoegsels binnen een familie genoemd. Onderaan deze pagina vindt u de bijlagen met daarin de schrijfwijze in de strandingsverslagen en overzichten van gehuldigd personeel uit het archief van de KNZHRM: http://forum.amelanders.com/viewtopic.php?t=86&p=118

Ik hoop dat u mij kunt helpen met het achterhalen wie deze J. van den Noord was.

Groeten van Thijs Gras

Amelander Historie
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!