stamboomforum

Forum logoFora » Amelander Historie » Jan Minnes(Bakker)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

hallo,

 

ik ben al jaren op zoek naar meer gegevens van Jan Minnes of Jan Mennes hij trouwde met Dieuwke Sybrands Bakker. Hij zou een zoon zijn van Baukje...... . Geboren rond 1725. Krijgen 2 kinderen Baukje Jans Bakker geboren 30-09-1758 Hollum die met Cornelis Pieter Sorgdrager trouwde en Sybrand Jansen Bakker 1763 Hollum en overleden 22-09-1840.

 

Van Jan Minnes is helemaal niks te vinden. Zit al te denken dat hij niet van Ameland komt. Ze zijn allemaal doopsgezind.

Ook van Dieuwke is niks te vinden

kan iemand mij verder helpen zodat ik verder kom?

Janine Ottens

Van doopsgezinden vind je vaak niets anders dan het huwelijk. Heb je al gezocht naar een huwelijk Baukje met Minne?

niepoort

Ook gedaan

Janine Ottens

Hier een link met eventueel meer info: Jan Minnes trouwde met Dieuwke in het jaar 1757 te Ameland. Jan Minnes: geboren 1737 en overleden 1782. Maar vraag ik mij af of deze gegevens kloppen. Dieuwke schijnt op die site hetzelfde geboortejaar en overlijden te hebben als Jan Minnes. Hierin een dochter beschreven: Baukjen Jans Bakker, geboren idd 1758 te Hollum en overleden 13-11-1815 te Hollum Ameland en daar begraven. Huwelijk met Cornelis Pieter Sorgdrager 03-04-1791. Baukjen is in Januari 1791 gedoopt, dus vlak voor het huwelijk. 

Hier de link: https://www.genealogieonline.nl/genealogie-lonnee/I1637.php

 

Mvg Arie.

Arie Niezen

Ik ken deze site. En.zag deze data ook. Kan het huwelijks akte van Jan Minnes ook niet vinden. Zag ergens dat het 6-6-1757 moet zijn. Doopdata is dg. Laat staan een Minne de vader van Jan Minnes

Janine Ottens

Het frustrerende is dat Jan Minnes niets van te vinden is. 

Janine Ottens

Er is wel een Jan Minnes Backer die in 1752 burgemeester in Dokkum was. Zou geboren zijn in 1710 en is in 1729 getrouwd. Als het dezelfde Jan Minnes is, dan zou het huwelijk met Dieuwke dus een tweede huwelijk zijn. Jan uit Dokkum zou 1781 zijn overleden.

Is een ander, deze Jan was van 1738 tot zijn dood burgemeester van |Dokkum en zal dus nooit op Ameland gewoond hebben.

niepoort

Mogelijke ouders van Dieuwke zouden kunnen zijn Sybrand Foppes Constant en Jancke Wessels. Dit echtpaar laat op Ameland enkele kinderen dopen, maar geen Dieuwke.

niepoort

De burgemeester heb ik ook gezien. Maar past idd niet. 

Janine Ottens

@Janine. Weet u ook of eventueel Dieuwke Sybrands (Bakker) is gescheiden geweest van Jan Minnes Bakker? En later opnieuw trouwde? Of dat Jan Minnes jong overleed? Niet dat ik de boel probeer te verwarren of zo. Ik vond zo hier en daar op wiewaswie en allefriezen het volgende: Dieuke Sybrants getrouwd met Pyter Douwes op Ameland, Hollum. 23-05-1768. Ik zie ook een Pyter Douwes eerder gehuwd op Ameland, Hollum met Martje Gerrijts. En dit op 10-08-1741. Ik wou mij niet langer blindstaren op de achternaam Bakker. Zo keek ik ook op de namen Sybrens en Sijbrens. Ik zag een dtb inschrijving op Ameland, Hollum van Pyter Douwes op 21-12-1736. Kan zijn een doop. Komt wel overeen met geboorte eventueel Dieuwke in 1737. Maar aan die datum (1737) is te twijfelen. De Pyter Douwes die huwt met Martje Gerrijts in 1741 kan onmogelijk geboren zijn in 1736, maar een doop latere leeftijd is mogelijk. Pyter Douwes zou ouder zijn, als hij trouwt in 1741. Het kan betekenen, dat eventueel Dieuwke na scheiding of overlijden Jan Minnes (voor 1768 en na 1763) met de wat oudere Pyter Douwes trouwt en registratie als Dieuke Sybrants? Bij mij zijn ook geen overlijdens gevonden tot zover van Jan Minnes en Dieuwke. Ik vond ook geen kinderen van Dieuke en Pyter Douwes na huwelijk in 1768. Jan Minnes als burgemeester te Dokkum vond ik ook al. Maar er waren meerdere Jan Minnes uit die omgeving, zag ik. Ik snap de verwarring of ze nu van Ameland kwamen. Maar aangezien hun kinderen daar zijn geboren is het aannemelijk.

Arie Niezen


 

Hallo

ook ik had dit geizen op alle friezen en heb ook al Bakker weggelaten met zoeken. Het blijft een puzzel. Ze zijn later ook dg dus doop op later leeftijd. Maar of deze ook al dg zijn?

Janine Ottens
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!