stamboomforum

Forum logoFora » Familie Archivaris » Drie verhuisdozen: Dat is alles wat overblijft

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

In de documentaire DE DINGEN DIE VOORBIJ GAAN laat  regisseur Michiel van Erp de vergankelijkheid van artiesten zien. Hij kreeg drie verhuisdozen met daarin de toneelherinneringen van de in 2008 overleden acteur Carol van Herwijnen in handen. De inhoud overviel hem, zo raakte hij in gesprek met nog levende acteurs, die hem hun visie en eigen archief lieten zien.

http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/03/27/gekweld-acteur-1479060

Carla van Beers

Drie verhuisdozen is dan nog aardig wat. Van onze voorouders is meestal niets meer dat rest, behalve
hun gegevens in onze stamboom. Nu laten mensen die tegenwoordig overlijden al wat meer na, maar dat komt ook omdat familieleden het allemaal minder snel weggooien.

Het archief van mijn opa (1910-1996) beslaat twee archiefdozen. Dat van mijn vader 4 archiefdozen.
Los van de herinneringen aan deze mensen is dat feitelijk alles wat van het rest.
Het is ook daarom zo belangrijk om de persoonlijke archieven zoveel mogelijk te redden, ordenen en voor het nageslacht te bewaren.

André Sijnesael


Interessant bericht over dit onderwerp; dankzij het internet via zoekmachines meer familieleden en afbeeldingen ontdekt, een zakenrelatie van mijn grootvader met achternaam Tenzer was iemand met achternaam: van Erp in Den Haag in de periode van voor de tweede wereldoorlog. Die komen voor bij de gezinskaarten openbaar op de site van het Haags Gemeentearchief, zonder inloggen te zien waarbij wel rekening gehouden akkoordverklaring voor privacy.

M.C. Deden-KazenbrootPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!