stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Waar komen de 154 miljoen persoonsvermeldingen op Open Archieven vandaan?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Om inzicht te krijgen in wat er in de grootste genealogische database van Nederland zit, kan de dataset nu via diverse dwarsdoorsneden bekeken worden.

Op de Aantal persoonsvermeldingen pagina worden per archiefinstelling het aantal persoonsvermeldingen getoond. Zo ziet u dat het BHIC op dit moment de grootste "leverancier" is van gegevens. Boven de pagina staan "tabjes" waarmee u een andere dwarsdoorsnede kunt bekijken, zoals per brontype (bovenaan staan de overlijdensakten van de burgerlijke stand), per plaats (hier staat Amsterdam bovenaan) en per jaar.

Voor elke item in de lijst ziet u twee ikoontjes, een vergrootglas waarmee u kunt zoeken in de gegevens en een filter ikoontje waarmee u de dwarsdoorsnede kunt beperken tot dat item. Als u bijvoorbeeld filtert op de plaats Tiel en brontype BS Overlijden dan ziet u dat deze akten voorals bij het Gelders Archief zijn te vinden maar ook (in veel kleinere aantallen) bij andere archieven!

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!