stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Zoek, filter en vind via de kaart

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wanneer u begint met zoeken op Open Archieven vult u veelal een naam in. De 160 miljoen persoonsvermeldingen worden doorzocht en het aantal resultaten kan dan ook groot zijn. Met behulp van filters kunt u uw zoekopdracht eenvoudig verfijnen. Onder de zoekresultaten worden de mogelijke filters benoemd, met daarbij het aantal persoons­ver­mel­dingen die na selectie overblijven. U kunt een filter instellen op het soort akte, plaatsnaam, rol en/of tijdperiode.

Filter op plaats nu klikbaar voor kaartweergave

Het filter op plaatsnaam biedt nu een extra mogelijkheid: weergeven van de aantallen persoonsvermeldingen op de kaart. U tovert deze kaart tevoorschijn door te klikken op de Plaats link (in bovenstaande afbeelding geel gemarkeerd).

Zoekresultaten getoond op de kaart

Op de kaart worden in tegels met een kleur weergegeven hoeveel persoonsvermeldingen in dat gebied (de diameter van een tegel is 15 kilometer). In één oogopslag is nu duidelijk in welke gebieden er zoekresultaten zijn.

Wanneer u op een tegel klikt wordt het aantal persoons­ver­meldingen getoond en welke plaatsen binnen de tegel liggen. Als u op een plaatsnaam klikt dan wordt het plaatsfilter toegepast op uw zoekopdracht.

Zoekresultaten getoond op de kaart

Een handige toevoeging voor het zoeken, filteren en vinden op Open Archieven!

 


 

Bovenstaand bericht komt uit de Open Archieven nieuwsbrief (editie 2017-06).

Bob Coret

Een heel handige site, bedankt voor de vermelding hiervan

mvg Renée

Renee2

Bij het gebruik van het filter "Plaats" (via de kaart) op zoeksleutel "Helleman" kwam ik wel een bijzondere ligging van de plaats Zwolle tegen. Volgens mij ligt Zwolle toch echt een stukje hoger dan op de kaart met een zeshoek is aangegeven! Wellicht een foutje met de ingebrachte coördinaten?

mvg. Bert

Bert Helleman


Ook bij mij gaat dat niet goed: Petrus Hendrikus Huigsloot trouwt in 1906 in Katwijk (ZH), maar wordt in het filter Plaats op de kaart getoond in Katwijk (aan de Maas), gemeente Cuijk, Noord Brabant.

Jos HuigslootPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!