stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Tijd balk in Open Archieven

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

De tijdbalk in Open Archieven springt regelmatig naar een ander jaar als ik heb ingesteld en soms kan ik het helemaal niet wijzigen. Als ik bijvoorbeeld start in 1730 en ga zoeken dan spring hij vanzelf naar bijvoorbeeld 1884 en kan ik niet naar eerdere data zoeken.Ook als ik het ongedateerd aanvink kan ik niet terug gaan. Hoe kan ik dit verhelpen.

Of wil dat zeggen dat er van voor die datum geen records zijn van datgene wat ik zoek. 

 

Paul

Paul van den Hurk


De periodefilter die onder aan de zoekresultaten staat is net als de overige filters een afspiegeling van de inhoud van de zoekresultaten. De periodefilter heeft als "minimum" jaartal het jaartal van de oudste akte en als "maximum" het jaartal van de nieuwste akte. Selecteert u bij de filters een bepaalde bron (zeg BS Geboorten), dan kan het zijn dat de jaartallen in het periodefilter wijzigen omdat er weer naar de oudste en nieuwste aktes wordt gekeken. Als u het periode filter gebruikt, bijvoorbeeld akten vanaf 1800, dan zullen de zoekresultaten akten bevatten vanaf 1800 en in zoekresultaten zal het periodefilter dus beginnen bij 1800 (terwijl er wellicht ook oude akten zijn, maar u heeft gefilterd op 1800 en later). Bovenaan de zoekresultaten worden altijd de filters in tekst vorm weergegeven, ook de ingestelde periode. Als u op zo'n tekst klikt zal dat filter worden weggehaald. Op deze wijze kunt u ook een periode filter verwijderen.

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!