stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » foute kwartierstaat


Profiel afbeelding

Ben de kwartierstaat van Open Archieven gaan vergelijken met mijn stamboom. Pieter Jansen getrouwd met Maria Gerarda van Dillen. De vader van Pieter is eveneens Pieter Jansen getrouwd met Maria Gerarda van Dillen. Dit klopt niet. De vader van Maria Gerarda van Dillen is Rijk de lang. Dit moet Theodorus van Dillen zijn. Was eerst van plan mijn gegevens uit te breiden met de automatische kwartierstaat maar wacht er toch maar even mee.

marcel

Automatisch uitbreiden van gegevens is m.i. altijd af te raden; vroeg of laat sluipen er fouten in. En het is ook nog eens veel leuker om het zelf te doen. 

Veel succes met uw onderzoek.

JP Ouweltjes

Uiteraard is het zelf zoeken leuker maar ik wou alleen maar weten of dit met Open Archieven werkte. Als ik die gegevens dan toch zou nemen zijn het alleen extra gegevens waar ik anders toch niet naar gezocht zou hebben.

marcel


Ben nog een tijdje wezen stoeien met deze nieuwe optie. Als ik zoek naar het bovengenoemde huwelijk en in de lijst komt ook het huwelijk van de zoon voor en ik klik daar op, dus op de zoon i.p.v. het gezochte huwelijk, dan krijg ik de foute lijst. Bij de zoon zie je wel zijn ouders maar een generatie verder komen de voorouders van het huwelijk maar niet zijn echtgenoot. Rijk de Lang is dus niet de vader van Maria Gerarda van Dillen maar de vader of grootvader van de bruid die niet op het plaatje te zien is.

marcelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu