stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Kinderen van j.w.a. van Rutten


Profiel afbeelding
Kinderen van j.w.a. van Rutten

Ineke de Boone

Wie kent deze kinderen en weet waar ze verblijven.

Ineke de Boone

Wellicht kunt u iets meer informatie geven betreffende de plaats of regio en de tijdsperiode.

Houd svp rekening met de privacyregels die binnen het forum worden gehanteerd.

mvg-Ben

Ben Wegman

De kinderen zijn voor een gedeelte in Delft geboren deze zijn niet allemaal door haar opgevoed en ook in Haarlem zijn er kinderen geboren

Ineke de Boone

De tijdsperiode is 1946 en 1960.

Ineke de Boone

Ik denk dat u het beste een persoonskaart van J.A.W. van Rutten kunt aanvragen bij het CBG (helaas niet gratis). Gegevens van de kinderen vallen allemaal onder de privacyrichtlijn van dit forum.

Zijn dit mogelijk de ouders van J.W.A.? http://denhaag.digitalestamboom.nl/(S(jtu4jmameznt2v2urgeq3s3e))/scan.aspx?book=R&id=94507

Hebt u al eens in de lokale kranten gezocht naar bv familieadvertenties? Is J.W.A van Rutten en maan of een vrouw? Is deze persoon reeds overleden?

mvg-Ben

Ben Wegman

Bedankt voor u reactIe. Ik zal eens gaan kijken.

Ineke de Boone

Kan het zijn dat J.W.A. een vrouw is? Geboren 1925? Zo ja, en indien er bewijs is (u een bewijs hebt) dat zij is overleden dan is er een persoonskaart van haar op te vragen bij stadsarchief Amsterdam. Daaraan zijn geen kosten verbonden.

mvg-Ben

Ben Wegman

Het is inderdaad een vrouw en geboren in 1925. Ik heb geen officieel bewijs dat ze is overleden alleen een overledingskaart.

Ineke de Boone

Dat laatste is voldoende. Mailtje met als bijlage kopie van overlijdensbericht sturen naar stadsarchief Amsterdam t.a.v Peter Kroesen. Mail: info@stadsarchief.amsterdam.nl.

mvg-Ben

Ben Wegman

Bedankt voor deze aanwijzing. Maar ik vraag mij af of ik hiervoor in Amsterdam moet zijn omdat de geboorteplaatsen van de kinderen Delft en Haarlem zijn.

groetjes

ineke

Ineke de Boone

Het bevolkingsregister van Delft en Haarlem loopt tot 1939. Daarna kwamen de persoonskaarten. Van de door u gevraagde vrouw ligt een persoonskaart in Amsterdam. Deze is bijgehouden tot het moment dat zij de stad weer verliet dan wel aldaar overleed.

Op de kaart zal ongetwijfeld de naam van haar man staan. Indien deze later dan zijn vrouw overleed dan staan de kinderen niet op haar kaart. Indien hij voor haar is overleden staan de kinderen op haar kaart. Indien zij gescheiden zijn hangt het ervan af waar de kinderen bleven wonen: bij de moeder of de vader.

Amsterdam is volgens mij een van de weinige plaatsen waar persoonskaarten on-line beschikbaar zijn. Voor de meeste gemeentes moet de aanvraag naar het CBG.

mvg-Ben

Ben Wegman

Bedankt Ben

ik heb de persoonskaart via de mail ontvangen. Nu heb ik nog een vraag wat betekend onder het kopje 22gemeente en adres GV.. over nr. 23 is een wit stukje papier geplakt weet iemand waarom of dat is. 

Vriendelijke groeten

ineke

Ineke de Boone


Ik zal morgen even kijken.

mvg-Ben

ps 22:55u nu maar even gedaan 

vak 22 adressen: GV= 's Gravenhage
vak 23 bijzondere vermeldingen 

Toelichting op de kaarten:

17. Waarom zijn sommige vakken op de scans van de archiefkaarten zwart?

Op de originele kaarten zijn er geen zwarte vakken. In dit raadpleegsysteem zijn de vakken 6, 23, 24 en 35 zwart gemaakt omdat in die vakken bijzondere persoonsgegevens kunnen staan. Bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens die informatie kunnen verschaffen over iemands godsdienst of levensovertuiging, ras, politieke gezindheid, gezondheid, seksuele leven en lidmaatschap van een vakvereniging. Er kunnen redenen zijn waarom iemand deze gegevens tóch in wil zien. Een verzoek voor inzage van deze gegevens moet schriftelijk worden ingediend met vermelding van de reden waarom inzage is gewenst. Op dit verzoek neemt de gemeentearchivaris een besluit. Als het belang om de gegevens in te zien groter is dan het belang om de gegevens te bedekken wordt positief besloten. Voor inzage van de niet afgedekte kaarten moet u persoonlijk naar het Stadsarchief in Amsterdam komen na een afspraak te hebben gemaakt met Peter Kroesen. Mail: info@stadsarchief.amsterdam.nl.

Lees voor verdere betekenis van de vakken: https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/handleiding/afkortingen.pdf

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!