stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Zoeken in extra velden (vrije zoekvraag)


Profiel afbeelding

Hallo allen,

Steeds meer maak ik gebruik van Open Archieven - een prachtige manier om in meerdere databases tegelijkertijd te zoeken en vooral ook erg handig als je voorouders hebt die veel verhuisden. Nu ben ik vaak ook geïnteresseerd in specifieke plaatsnamen, die bijvoorbeeld als herkomstplaats in een trouwakte worden vermeld. Daarom vraag ik me al een tijdje af of er in Open Archieven ook op andere velden dan voor- en achternaam gezocht kan worden. Soms staat in een trouwakte de herkomstplaats achter de naam van de bruid/bruidegom, stond staat er extra informatie in het veld 'Opmerkingen'. Is er een manier waarop hierop gezocht kan worden?

 

NB. Ik bedoel niet het selecteren van een plaats waar een bepaald evenement heeft plaatsgevonden - dit lukt wel.

 

Alvast bedankt,

 

Dorian Swarts

Dorian Swarts

Volgens mij kan je dit in het uitgebreide zoekformulier invullen. Zie hier.

Ik heb gemerkt dat de naam en de plaats die je invult wel hoofdlettergevoelig zijn. Als ik de naam en de plaats met een kleine letter invul, wordt er niets gevonden. Als ik dezelfde zoekopdracht nog een keer doe, en zowel de naam als de plaats met een hoofdletter intyp, krijg ik wel resultaten te zien.

Johanna C.

Ja, daar kun je 'Plaats' invullen, maar dat is dan plaats van gebeurtenis en ik zoek juist plaatsnamen die in andere velden vermeld staan. Of zie ik nog iets over het hoofd?

Dorian Swarts


Maar je kunt in het uitgebreide zoekforumulier toch de naam van de bruid/bruidegom invullen en bij plaats de herkomtplaats die in de huwelijksakte is vermeld?

Of begrijp ik de vraag verkeerd?

Johanna C.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu