stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » updates akten archieven ook op Open Archieven?


Profiel afbeelding

Worden de nieuwe akten van de archieven doorgestuurd naar Open Archieven? Ik bedoel, als een archief nu bijvoorbeeld de geboorten t/m 1915 online heeft gezet, terwijl het hiervoor bijvoorbeeld t/m 1910 ging, komen die dan ook op Open Archieven? Of worden ze maar eens in de zoveel jaar doorgestuurd naar Open Archieven?

J.A. van der Ent

Dit hangt af van het archief en hun informatievoorziening. Sommige archieven bieden nieuwe (en bijgewerkte) informatie aan zodat Open Archieven deze informatie kan inlezen en presenteren (dergelijke archieven worden maandelijks gecontroleerd door Open Archieven). Sommige archieven sturen zo nu en dan een e-mail met bijgewerkte gegevens. En bij een deel van de archieven moet er om gevraagd worden.

Als u informatie (dus indexgegevens op bronnen) bij archieven ziet die niet op Open Archieven te vinden zijn dan hoor ik het graag. Op basis van dergelijke meldingen kan ik vragen aan het archief of zij de data beschikbaar willen stellen (in het kader van de Wet Hergebruik Overheidsinformatie).

Bob Coret

Prima. Ik kom nu bijvoorbeeld tegen een geboorte in 1905, die ik wel kan vinden in het Regionaal Archief Dordrecht, maar niet in de Open Archieven.

J.A. van der Ent


Op AlleGroningers vind ik veel overlijdens die niet via Open Archieven te vinden zijn. In ieder geval vanaf 1953.

J.A. van der EntPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu