stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Abonnement Open Archieven [opgelost]


Profiel afbeelding

Een paar jaar geleden heb ik een abonnement op Open Archieven afgesloten. Dit betrof een eenmalige betaling waarmee je vanaf dat moment gebruik kon maken van de extra functionaliteiten.

Nu zie ik tot mijn stomme verbazing dat aan het abonnement een geldigheidsduur is gekoppeld. Ik weet pertinent zeker dat dat voorheen niet het geval was. Als ik nu naar mijn accountpagina op Open Archieven ga, zie ik deze melding: "U heeft een Open Archieven Plus abonnement dat loopt tot 15 juni 2026 en kunt dus van alle functionaliteiten gebruik maken!". De datum lijkt uit de lucht te komen vallen, maar dat is niet helemaal waar. In mijn mail vond ik de datum waarop ik het abonnement heb afgesloten en dat is 15 juni 2016 geweest. Dus wat voorheen als een levenslang abonnement werd aangeprezen heeft nu ineens nog maar een 'beperkte' geldigheidsduur van 10 jaar. En natuurlijk is dat nog steeds een koopje, want ik heb destijds EUR 24 voor het abonnement betaald, dus dan praat je over EUR 2,40 per jaar. Maar het gaat me in dit geval niet om de knikkers, maar om het principe. Ik vind het nogal misleidend om een abonnement eerst als éénmalig, dus levenslang aan te bieden en dan na een paar jaar dat weer terug te draaien. Maar wat ik nog erger vindt is dat daar helemaal geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Een verkapte prijsverhoging en dan nog stiekum ook. Bah.

Sorry, maar dat moest ik ff kwijt.

Carmen

Beste Carmen,

Ondanks dat ik je bewoording onnodig hard vind, kan ik kan me je reactie voorstellen, maar de werkelijkheid ligt heel anders. Ik zal hier een aparte post over maken. Die kan je met een paar minuten verwachten.

Yolanda Lippens

Yolanda Lippens

Hallo Yolanda,

Dank voor de toelichting. Het is duidelijk nu. Het was wellicht handiger geweest om daarvan een aankondiging te doen voordat de veranderingen ingingen, maar ik snap dat jullie druk bezig zijn met alle veranderingen en er nog niet aan waren toe gekomen om hier een mededeling van te doen.

En nu ik mijn tekst zo terug lees snap ik ook dat dit hard over kan komen, dat was dan ook weer niet de bedoeling. Mijn excuses daarvoor.

Carmen


Tot mijn verbazing zie ik dat mijn “Open Archieven” abonnement is gelimiteerd tot 2020. Ik heb echter geruime tijd geleden een abonnement afgesloten voor onbepaalde tijd en daar ook uiteraard voor betaald. Ik zie tevens in een eerder bericht dat de vervaldatum voor dergelijke eerder afgesloten abonnementen steeds 10 jaar worden opgeschoven. Volgens mij is 1 jaar dan niet correct. Is er iemand die mij hierop antwoord kan geven? Ik heb overigens een abonnement op alle overige diensten van Coret behalve “Open Archieven” want daarop heb ik immers een abonnement voor onbepaalde tijd.

R.H. van den BergPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu