stamboomforum

Forum logoOpen Archieven » Gedcom output van Open Archieven


Profiel afbeelding

Ik heb onlangs voor het eerst geëxperimenteerd met de Gedcom output van gemonitorde zoekopdrachten. Het betrof een flink aantal, dus ik kon me veel typewerk besparen.Ik had geen idee wat ik kon verwachten, en dat weet ik ook nu nog niet. Want een flink deel van de gevonden personen leidt niet tot een bruikbaar persoonsprofiel.

Ik importeer de gedcom in TNG (werkt met een MySQL database o.i.d.), en krijg dan een lijst personen. Als ik daarop klik, moeten alle details van de persoon worden vertoond, maar TNG geeft dan een SQL-fout bij 10 à 20 % van de personen in de lijst.

Heeft iemand ervaring met Gedcom's uit OpenArchieven?

Ik heb andersom ook de vraag neegelegd bij de schrijver van TNG

Leo te Braake

Beste Leo,

Ik snap enigszins je teleurstelling, maar het gaat om enkele losse gegevens, niet om een geheel profiel van een persoon. Het betreft alleen de gegevens uit een bepaalde akte, zoals op de website van Open Archieven ook te lezen is: "U kunt de akten downloaden in GEDCOM formaat om te importeren in uw stamboomprogramma. Of downloaden als PDF bestand zodat u de gegevens digitaal heeft (en deze dus lokaal doorzoekbaar zijn). Het downloaden in GEDCOM/PDF formaat is van toepassing bij een enkele akte, voor uw favorieten (of een selectie hiervan) en voor de nieuw gevonden zoekresultaten via de zoekopdracht monitor.", te vinden op deze pagina onder het informatie-icoon bij "Download aktes in GEDCOM en PDF formaat".

Sowieso is het programma TNG erg foutgevoelig, gaat nogal eens wat mee mis is mijn persoonlijke ervaring (twee, drie jaar gebruik van gemaakt).

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Ik wist dat ik per persoon gemiddeld 10 gedcoms met soms heel weinig info kon verwachten. Maar net als geheel TNG werkt de samenvoeg-functie van TNG uitstekend. Ik heb in korte dubbelen verwijderd uit een totaal importbestand van 10 gedcoms, totaal 4200 entries voor 500 verschillende mensen. Alleen jammer dat sommige een foutmelding gaven, dus toen ben ik gestopt. Zonder dat was ik in 1 dag klaar geweest.

Terug naar mijn hoofdvraag: wie heeft ervaring met gedcoms uit OpenArchieven?

Leo te Braake


als ik een gedcom maakt in openarchieven krijg ik bijna altijd maar 1 persoon ipv een gezin

wat gaat er fout

 

Adri

adri j. de weerdPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu