stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Het waargebeurde verhaal van Paul van Beek



Profiel afbeelding

MIJN BOEK IS UIT !!
Het is het waargebeurde verhaal van Paul van Beek, mijn vader, en het onderzoek naar zijn verleden.
Na lange jaren van zwijgen heeft hij besloten om zijn verhaal te vertellen. Het is zijn levensverhaal geworden. Paul behoort tot een zwijgende generatie, een generatie die de oorlog achter zich wil laten en probeert een nieuw leven op te bouwen. Het is het verhaal van een doodgewone jongen, die nét als zo velen, opgroeide in een tijd van crisis en oorlog en zich daardoor op zijn eigen, eigenwijze, wijze heen heeft proberen te slaan. Hij vertelt over de verantwoording die hij voor zijn moeder voelde, de verantwoording die hij op zich nam en daardoor op een slinkse wijze terecht kwam bij de NSKK. Die ervaringen opgedaan in de NSKK jaren, zijn onderduiken, zijn kampverleden en niet te vergeten zijn detentie na de oorlog, heeft hij voor altijd met zich meegedragen. Hebben zijn verdere leven beïnvloed. Hij kon niet eerder over zijn verleden praten, daar waren zijn herinneringen te moeilijk voor. Nu, in zijn nadagen, heeft hij dit zwijgen doorbroken en verteld hij zijn levensverhaal. Zijn hele levensverhaal, vanaf zijn eerste herinneringen tot aan de dag van vandaag.
Dit boek is direct te bestellen via de webwinkel van Kirjaboek (https://www.kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek_3219) en kost in paperback uitgave € 22,00 Bestellen via de reguliere boekhandel kan natuurlijk ook: ISBN 978-94-6008-240-5

Marianne van Beek - 8 jun 2015 - 01:28

Jan Clavaux - 8 jun 2015 - 10:47

Hoi Marianne,

Ik heb je boek besteld. Ik ben zeer nieuwsgierig naar het verhaal NSKK.

 

Groet, Peter de Haas

Peter de Haas - 20 jul 2021 - 14:01

Hallo Peter

Wat leuk, ik hoop dat het boek je vragen over de NSKK kan beantwoorden.

Mijn vader is inmiddels op 94 jarige leeftijd overleden, maar mocht je toch nog iets willen weten......ik heb ook niet alle antwoorden, maar zal zover ik kan, je proberen te helpen.

vriendelijke groet

Marianne van Beek

Marianne van Beek - 26 jul 2021 - 05:24

Hoi Marianne,

 

Ik heb het boek in 1x uitgelezen. Wat een verhaal, wat heeft jouw vader wat meegemaakt. De manier waarop hij bij het NSKK is beland. Ik wist dat het op die manier gebeurde maar ik had daar nog geen bevestiging van. Hoe mijn grootvader daar beland is dat weet ik nog niet. Mijn laatstlevende tante, die was toen 7 jaar oud, vertelde dat ze zich kan herinneren dat hij opgepakt is van straat samen met een vriend. Maar ook dat ze hem met het gezin uitzwaaide toen hij vertrok. Ze hebben ook nog geprobeerd hem te bezoeken, maar dat is niet gelukt. Waarschijnlijk zal ik ooit vinden dat hij vrijwillig is gegaan, maar gezien het verhaal van jouw vader zal dat nooit een zekerheid zijn.

 

Groet en bedankt voor het schrijven van je boek,

Peter de Haas

Peter de Haas - 26 jul 2021 - 12:08


Succes Peter met je zoektocht, 

het zal moeilijk zijn maar nu het CABR (Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging) openbaar is, is er mogelijk een dossier te vinden? Het CABR is te vinden in het Nationaal Archief te Den Haag. Als ik je ergens mee kan helpen, laat het me dan weten. 

Bedankt voor de complimenten met het boek en met vriendelijke groeten 

Marianne 

Marianne van Beek - 24 aug 2021 - 12:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu