stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische sites en publicaties » Uitgebreide informatie nieuw abonnementenmodel WieWasWie

Persoonlijk had ik dezelfde rekensom gemaakt als Anton Musquetier. Ver van Den Haag wonend en vriend van CBG is de nieuwe regeling niet onaanvaardbaar voor mij. Gratis is natuurlijk altijd leuk, maar zo zit de wereld niet in elkaar. Zelfs de dood kost je het leven , dus waar klagen we over

fokko helder

Beste forumleden,

Wat mij in deze discussie is opgevallen is dat niemand de 22,5% korting op persoonskaarten, cq. -lijsten noemt die je niet meer krijgt als je een digitale vriendschap aangaat.

Voor mij zou dat nogal bezwaarlijk zijn omdat ik jaarlijks tientallen persoonskaarten/-lijsten ontvang via een abonnement op voor mij relevante familienamen.
Ik denk dat ik daarmee al gauw zo'n € 25,- of meer bespaar en dat voor een tientje meer dan de digitale vriendschap.

Ik blijf dus vriend oude stijl en breidt mijn vriendschap graag uit voor € 10,- per jaar extra.
De besparingen op reis- en parkeerkosten bedragen een veelvoud van dit bedrag.
En dan heb ik het nog niet eens over de tijdwinst, tijd waarin we nog meer gegevens digitaal kunnen verzamelen.

Jammer eigenlijk, dat zo'n belangrijk instituut voor onze hobby door sommigen nogal zwaar wordt bekritiseerd.

Vriendelijke groet en Gelukkig Nieuwjaar, Lex

Lex Boelhouwer

Indien je veel PK's/PL's nodig heb kan je inderdaad beter gewoon vriend blijven en een aanvullend abonnement op www nemen.

Dit slimmigheidje heeft het CBG er op laatst nog ingevoerd en is zeker niet in hun eerste nieuwsbrieven vermeld.

http://www.cbg.nl/index.php/1204/CBG+introduceert+Digitale+Vriendschap?newsid=1204

Er staat als datum 24 november 2015, maar is pas later bekend gemaakt.

Het CBG had er beter aan gedaan om dit in het begin duidelijk aan de vrienden te schrijven, toen zij de contributiebrief en wijzigingsbrief en plannen voor 2016 aan de Vrienden stuurde.

Het zou voor digitale vrienden mogelijk moeten zijn, PK'/PL' digitaal aangeleverd te kunnen krijgen tegen een gereduceerde prijs, daar er geen verzendkosten aan te pas komt voor het CBG.

Uitprinten kan ik zelf wel.

Het CBG wil zo graag vele digitale diensten aanbieden, maar p.kaarten en p.lijsten zijn schijnbaar van een andere orde.

Een ieder moet er maar uit pikken, wat hem of haar het beste uitkomt.

Ik wens het CBG veel wijsheid toe voor 2016.

Gr.

Everardus

Everardus Rollema

Voor dat bedrag hoef je de deur niet uit, je kunt alles blijven zoeken. Er komt steeds meer informatie bij die je digitaal kunt ontsluiten. Ik ben blij dat het er is en dat het blijft bestaan en verder groeit. Een positief bericht is ook wel eens op zijn plaats.

Wim Timmerman

Blijft niet veel keuze meer over,ik ga passen.

Als beginner betaal ik overal en als er een cursus is moet ik weer betalen,we waren toch vrienden ????

Wim Driessen

Genealogie is mijn "wintersport"; ik ben blij dat ik bijna alles achter mijn PC kan opzoeken, bekijken en evt. printen. Alleen notariële en vergelijkbare akten nog niet. Ik ga in ieder geval voor een jaar over op een premium abonnement.

Jops Reestman

Er zijn inderdaad mensen die voor "niets" werken maar dat werken moet je zien als een doorgeslagen Hobby! wat heel veel op werken is gaan lijken, ik zit gemiddeld ruim 8 uur per dag aan genealogie te doen, dat is gewoon een werkdag!!! voor een verwende Nederlander, mijn vroegere werkdagen waarvoor ik uiteraard wel betaald werd liepen uiteen van gemiddeld 10 t/m 15 uur per dag, dus even niet zeuren over wel of geen betaald werk, het gaat hier puur om een "Hobby" die vele mansen uitoefenen en die worden naar mijns inziend er niet voor betaald, het kost gewoon geld!!

Prachtig hoor om even je eigen EGO omhoog te krikken om even je aantal personen te vermelden onder de afzender, en? hoe voelt dat? ben je er gelukkig mee? voel je je nu meer dan ander? blijf lekker in Sneek en sluit de poorten daar en wordt heel blij en gelukkig met je opgevoerde aantal personen, man man wat een omhooggevallen Egootje heb jij zeg, gewoonweg even de GROTE mijnheer uithangen door te vermelden dat hij, jawel HIJ heeft zoveel duizenden personen in zijn bestand staan, nou wees er blij mee maar laat het voortaan maar gewoon weg hoor, je hoeft ons hiermee niet de ogen uit te steken en neen ik ben er al helemaal niet jaloers op want het woord jaloers is mij volslagen onbekend, ik vind het ronduit belachelijk om zo even te pochen van "ik heb zoveel personen" etc. kinderachtige Fries, import of export?

Grt. Henry.

Henry Neycensas

Beste Henry

 

Normaal gesproken ga ik niet in op dit soort berichtjes maar als je niet eens goed kan lezen (lezen is n.l. een kunst) dan zijn het niet het aantal personen in mijn genealogische bestand maar op mijn website en wel een index van het provinciaal bestuurlijk archief van Friesland ten gunste van andere onderzoekers waar veel tijd en liefde in zit, verder wil ik op dit asociale berichtje niet reageren

Anton Musquetier


Hr. Henry Neycensas,

 

Het is niet de bedoeling om iedere keer kwaad om U heen te gaan slaan, als een bericht in een topic U niet bevalt.

Met Uw bovenstaand bericht houd U zich niet aan de huisregels, indien U Uw bericht niet aanpast, zal ik helaas genoodzaakt zijn Uw bericht te verwijderen.

Dit topic is (voorlopig) door mij naar subforum Moderatie verplaatst.

 

Groet,

Moderator

Everardus Rollema
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!