stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische sites en publicaties » Opzeggen My Heritage


Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.


goede morgen,

weet U wat de opzegtermijn is van My Heritage, kan deze nergens vinden ? 

Mijn stamboom wordt alsmaar groter en is niet meer overzichtelijk dus wil ik hier van af .

een niet helemaal tevreden lid. M. Renniers

Marianne Gerritse

Zie hier my Heritage opzeggen, dat dient  u bij my Heritage zelf doen.

 

Mvg

Elisabeth

Dit topic is verplaatst naar dit forum.

Genealogie online heeft niets van doen met My Heritage

Moderator.

Everardus Rollema


Beste Marianne,

Misschien wel goed om alvorens op de afmeldknop te drukken even stil te staan bij wat er met de gegevens gebeurd. Dit vermeldt My Heritage:

Hoe verwijder ik mijn registratie bij MyHeritage?

Waarschuwing: Het verwijderen van uw account is permanent en de informatie kan later niet hersteld worden!

Jouw probleem is volgens mij een probleem dat velen hebben. My Heritage maakt het haar leden ook heel makkelijk om te groeien door steeds maar nieuwe "familieleden" aan te bieden middels Record Matches, Instant Discoveries, ed. Eén druk op de knop en er zijn weer 10 nieuwe "familieleden". De grootste fout die men hierbij maakt is het niet onderscheiden van bloedverwanten en aanverwanten. Ik heb ongeveer 2000 personen in mijn account staan. Daarvan zijn er maar 260 bloedverwant en de rest is aanverwant. Wie zijn aanverwant? De broers en zusters van je ouders. De (achter)neven en (achter)nichten. De familie van aangetrouwde personen, etc. Om het overzicht te bewaren moet je dus heel kritisch zijn bij het overnemen van "familieleden". Je ontkomt er niet aan om toch de nodige aanverwante personen op te nemen zoals ooms en tantes, overgrootouders, neven en nichten, etc. Maar ik beperk me tot personen die ik zelf of mijn ouders hebben gekend of waarmee mijn familie 'innige" contacten onderhield. Daarnaast heb ik wat bijzondere onderzoekjes gedaan, zoals de herkomst van mijn voornaam en de verspreiding daarvan. 

Als jij je dus afmeldt ben je alle verzamelde gegevens kwijt. Ik zou zelf liever een selectie maken van niet-relevante aanverwante personen. Is het interessant om te weten wie de ouders, broers of zusters en hun partners zijn geweest van iemand uit 1800 die geen bloedverwant is? Mocht je bepaalde gegevens toch willen bewaren, dan kun je die ook kwijt onder het tabblad Notities. Om te weten te komen wie jouw bloedverwanten zijn moet je met de optie Rapporten een rapport van jouw voorouders maken.

Conclusie: Bezint eer ge begint!

Joeke de Jong


Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.
Plaats een nieuw bericht in dit forum.