stamboomforum

Forum logoBoeken, publicaties, websites » F r i e s l a n d : archief Tresoar beschrijft monumenten, huizen, boerderijen e.d. : Wilt u helpen?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Beste forumgenoten,

De regionale archiefinstelling voor Friesland, Tresoar, doet deze maand -december 2016- een oproep aan het publiek.

Bij de gangbare instellingen in Nederland die zich met ons erfgoed bezighouden, zoals bijvoorbeeld archieven, musea en bibliotheken, is in het algemeen wel vrij veel kennis daarover aanwezig.... maar "méér is altijd welkom!" 

      (illustraties: herenboerderij met typische trapgevels Bonga-State, Arumerweg, Witmarsum; fotograaf: Karel de Beer, "Friese boerderij",  zoom.nl/foto/reisfotografie/friese-boerderij.2225736.html?object=user&object_id=27809; topografische kaart 1949, bron: app.map5.nl)

En veel kennis is natuurlijk óók aanwezig juist bij mensen zoals u en ik : geinteresseerden in en liefhebbers van Friesland, het Friese landschap, de Friese geschiedenis en het Friese erfgoed. Tresoar vraagt u daarom : wilt u misschien meehelpen?

Zie het persbericht van 1-12-2016 op http://www.tresoar.nl/nieuws/pages/25.000-monumentenfotos.aspx, beeldcitaat :

Bûter, brea en griene tsiis...  Fryslân boppe!  Blij

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Voor Trynwâlden en Hurdegaryp wil ik wel helpen als jullie hulp nodig hebben.

Afz. Jentsje Leistra,

A. Fokkerstraat 3

9254 CG Hurdegaryp

0511-474923

Jentsje Leistra


Beste mevrouw Leistra,

1.  Fijn dat u hierop reageert, en dat u graag een bijdrage wilt leveren aan dat monumenten-project.

Maar uw aanspreekpunt daarvoor ben ik niet persoonlijk : alleen maar een "doorgever" van het nieuwsbericht. Ook is het Stamboomforum dus niet de plaats om u aan te melden voor deelname aan het project. Daarvoor kunt u het beste even contact opnemen via die website www.FryskeHannen.frl, die hierboven is genoemd.

2.   Verder het volgende, als ik u iets mag aanraden : vermeldt u nooit, maar dan ook nooit uw volledige adres en telefoonnummer op een "openbare" plaats als het Stamboomforum. De hele wereld "kan er bij", als het ware, en het Stamboomforum is ook 100% inzichtelijk via zoekmachines als Google. Dat betekent, dat nu als het ware "uw privacy op straat ligt". Naast het risico op allerlei inbrekerstuig en ander gajes dat u thuis "met een bezoekje kan vereren", wil dat zeggen dat u totaal kunt worden overspoeld met allerlei reclame-rotzooi aan uw adres. Mensen die via het Stamboomforum graag contact met u zouden willen opnemen, doen dat gewoon op een andere manier: door hier simpelweg op uw gebruikersnaam te klikken, en dan op uw profielpagina te kiezen voor de optie Neem contact op. 

U kunt nu, om uw privacy te beschermen, uw adres en telefoonnummer gemakkelijk weghalen uit uw bericht, door (eenmaal ingelogd) rechts onderaan uw reactie te klikken op de knop Bewerk, en vervolgens in uw bericht-tekst de regels met uw adres en telefoonnummer te wissen. 

Prettige kerstdagen,

met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri VlasPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!