stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische sites en publicaties » WieWasWie 2 - even less basic search

Het persbericht van Wiewaswie is weer op verschillende websites terecht gekomen zoals van Ngv en Hcc!genealogie. Ik ben bekend met marketing en communicatie dus lees denk ik wat makkelijker tussen de regels door en dat is in dit geval erg weinig. Het ziet er anders uit en aktes worden nu in de zoekresultaten getoond in plaats van aparte pagina. Nou nou. Cbg's marketing vond dat denk ik ook en zullen wel gedacht hebben, laten we het maar wat oppompen met de slogan "WieWasWie zet familiegeschiedenis nog beter op de kaart". Sorry, ik zie het niet. Sterker nog, het irriteert mij.

Wat ik vooral jammer vind is dat veel websites zo'n persbericht klakkeloos plaatsen. Ik ben nu geen lid meer, maar ik dacht altijd dat het Ngv voor haar leden stond en dus ook de belangen van de leden bovenaan had staan. Het uitspreken van je mening of plaatsen van kanttekeningen past daar toch bij? Hcc!genealogie is wel wat kritischer, tenminste daar hoor je - naast persbericht - ook andere geluiden zoals "Open Archieven vs WWW" https://genealogie.hcc.nl/nieuws/601-open-archieven-vs-www.html waar het onder andere over de uitblijvende vernieuwing gaat. Zelf in het Engels wordt er kritisch geschreven en wel door Tamura Jones in "WieWasWie2 - even less basic search" http://www.tamurajones.net/WieWasWie2.xhtml die vindt dat Wiewaswie steeds minder kan. 

Ik ben blij met dit soort kritieken, omdat het wat betreft Wiewaswie ook vaak mijn gevoel beschrijft. Die halleluja marketing moet eens plaats maken voor aandacht voor een goed product. Maar ja, gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven en zit je niet meer aan Wiewaswie vast. Sorry, ik moest denk ik gewoon wat frustatie van me afschrijven. Maar ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe andere stamboomonderzoekers hier over denken.

iris

"Sorry, ik moest denk ik gewoon wat frustatie [sic] van me afschrijven."

Laten we het daar maar op houden, want ik bespeur werkelijk geen enkel argument in je bericht.

 

Voor één stuiver per dag kan ik onbeperkt zoeken in 46 miljoen akten, waarin 125 miljoen persoonsnamen staan vermeld.

Maar je kunt het blijkbaar nooit iedereen naar de zin maken.

Sorry, ik moest hier toch echt even op reageren.

Vriendelijke groet, en sterkte ermee,

Jan

P.S. In tegenstelling tot jou bezoek ik dit forum om mensen te helpen met het zoeken naar hun voorouders. Ik heb mijn opvatting desgevraagd geuit en ga hier verder niet in discussie.

Jan Clavaux

Ik ben bekend met marketing en communicatie

 Dan had je in ieder geval kunnen vermelden dat jouw bericht betrekking heeft op de bètaversie van WieWasWie (zie hier).

Overigens ben ik zeer tevreden met WieWasWie. 

Johanna C.


Beste Iris, wat bevalt je niet aan Wiewaswie?

Zelf ben ik wel redelijk tevreden over Wiewaswie.nl en vindt de site van Openarchieven minder prettig werken. Wat mij wel bevreemd is dat Openarchieven blijkbaar toegang heeft tot meer data dan Wiewaswie waar het CBG achter zit, een door de Rijksoverheid gesubsidieerde club.

Inge
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!