stamboomforum

Forum logoBoeken, publicaties, websites » Profiel Koenraad Rozendaal ovl. 1944 is bijgewerkt op OGS.


Profiel afbeelding

Het profiel van Koen is nav een oud artikel in een maandblad bijgewerkt.

Koen is geb. Oud Beijerland, en ovl 16 juli 1944, Overveen.

Piet Buitendijk

"Overveen - 16 juli 1944" - dan denk ik onmiddellijk aan fusillering door de bezettende macht.

G.Karssenberg

Hierbij de link naar persoonsbeschrijving bij erebegraafplaats Bloemendaal  https://www.eerebegraafplaatsbloemendaal.eu/Dbase/Biografie_R/Koenraad_ROZENDAAL.html

Naast de bovenstaande biografie welke uit het boek over Eerebegraafplaats Bloemendaal is genomen worden er ook diverse aan/met hem gerelateerde zaken in dit lijvige boekwerk vermeld.

https://www.st4045.nl/boek-de-eerebegraafplaats-te-bloemendaal

Het boek is niet meer te koop maar wel te leen in vele grote bibliotheken.

mvg-Ben

Ben Wegman

En hier de link naar de Oorlogsgravenstichting waar in de titel naar wordt verwezen en waar inderdaad recent nieuwe informatie is bijgeplaatst

https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/131166/koenraad-rozendaal

Joke

joke andriessen

Het is jammer dat de site van de oorlogsgravenstichting niet meer verwijzingen bevat naar biografieen die elders reeds beschikbaar zijn. Uiteraard is het lastig om van alles zo maar over te nemen maar bv op de site van kamp Vught worden nog steeds uitbreidingen van de persoonsbeschrijvingen (incl hun daden) geplaatst van mensen die aldaar zijn omgebracht/omgekomen, waarbij de redactie over de persoonsgegevens in handen is van mensen werkzaam bij herinneringscentrum Vught. https://www.nmkampvught.nl/historische-informatie/omgekomen-in-vught/

Ook van de mensen die begraven zijn in de duinen bij Overveen zijn middels het eerder genoemde boek uitgebreide biografische beschrijvingen beschikbaar. 

mvg-Ben

Ben Wegman

Volgens een lijst van het Rode Kruis zijn vlakbij, in Velsen, een aantal mensen van een rotterdamse verzetsgroep daar zijn gecremeerd in het crematorium. Ze waren terechtgesteld in Fort de Bilt. De route na arrestatie is: vermoedelijk via buro Haagse Veer, dan Oranjehotel, daarna Gansstraat Utrecht.

Fort de Bilt heeft 6 gedenkstenen met namen.

Piet Buitendijk

Even een link naar Fort de Bilt http://www.monumentfortdebilt.nl/monument/

mvg-Ben

Ben Wegman


van Ommen, Schouwenburg en aan de Wiel op steen 1 zijn Rotterdammers. (Verzet Noord). Groep Wagemaker ??

Aan de Wiel is door medebewoners, een vent van in de 40, die hokte met een del van 22 aangegeven, waarschijnlijk een ruzie.

De vrouw was nog getrouwd. Deze zijn later, 1948 ?? berecht.

Piet BuitendijkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!