stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Vraag: wat vindt u de beste genealogische website? (vorm ?n inhoud)



Profiel afbeelding

Zomaar een vraag, want goed voorbeeld doet volgen: wat is de beste genealogische website die u kent? Daarmee bedoel ik geen genealogieonline- of MyHeritage-pagina's, maar juist een zelfgemaakte stamboom. Welke website is inspirerend vormgegeven en bevat naast feitelijkheden ook foto's, artikelen en anekdotes? En welke online pagina is ook wat feiten en bronvermelding betreft secuur en keurig?

Kortom: waar kunnen we een voorbeeld aan nemen?

S. Wierda - 10 sep 2018 - 16:48

-

van Roemburg - 10 sep 2018 - 17:51


Dat is een uitgebreide vraag dus is er ook geen eenduidig antwoord op mogelijk, overigens weet ik wel dat er kwalitatief goede genealogieonline websites zijn die redelijk zouden voldoen aan uw vraag. MyHeritage daar heb ik eigenlijk geen idee van, dat is niet in te zien zonder lidmaatschap. Dus dat heeft verder geen waarde om je erin te verdiepen, het is een gesloten gemeenschap, maar ik kan me voorstellen dat ook daar best wel goede websites te vinden zijn. Een zelfstandige website waar veel goede en accurate informatie te vinden is www.katerstede.nl. Dat is dan is wel wat statisch vanwege html via Legacy maar absoluut niet onprettig om te bezoeken en om mee aan de slag te gaan, in feite is het nu nog steeds superieur over de meeste SQL gebaseerde websites die ik ken.  http://dave-verdooner.net/dave/1852_53_list.php Dave leeft niet meer maar zijn werk bestaat nog wel en het is een kunststukje betreffende de informatie die je zou kunnen vinden op de deze site. Goede websites die ook verhalen en anekdotes bevatten heb ik ook vaak gezien bijvoorbeeld http://www.rep-stamboom.nl/stamboom.php Wellicht komt zoiets in de buurt.

Uitgeschreven lid - 15 sep 2018 - 21:07







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu