stamboomforum

Forum logoBoeken, publicaties, websites » Bronbewerking Noordwijkse en Noordwijkerhoutse gezinnen in de 16e en 17e eeuw


Profiel afbeelding

Beste forumgenoten

Een jaar geleden publiceerde ik de eerste uitgave van mijn Noordwijkse gezinsoverzichten. Nu, na de fusie tussen de gemeentes Noordwijk en Noordwijkerhout, is het een mooie gelegenheid om die bronbewerkingen uit te breiden met circa 780 Noordwijkerhoutse gezinnen. De nieuwe bestanden met in totaal circa 5400 gezinnen uit de 16e en 17e eeuw (en tot 1735) staan nu online: < LINK

Toegevoegd zijn:
RK dopen Noordwijkerhout 1691-1735 
Geref. dopen Noordwijkerhout 1680-1735 
RK- en gerechtshuwelijken Noordwijkerhout 1691-1735 
Geref. huwelijken Noordwijkerhout 1682-1735 
en een groot aantal gezinnen waarvan geen huwelijk in Noordwijkerhout bekend is

Een bijzonderheid aan de RK-gegevens uit Noordwijkerhout is dat er gebruikt gemaakt is van het originele DTB-boek dat door de pastoor van de St. Victorparochie werd bijgehouden, en dat bewaard is gebleven in het archief van de parochie in het Nationaal Archief. De doop- en trouwboeken bij ELO (en voorheen NA/ARA, en ook bij LDS) zijn afschriften daarvan, waarbij de huwelijken niet verder zijn gekopieëerd dan tot 1719. 
Deze RK-huwelijken zijn nu dus wel in bovenvermelde bewerkingen opgenomen en voor het eerst op het internet toegankelijk.

Uit dezelfde bron is ook een uittreksel gemaakt van de notities die de pastoor maakte van overleden parochianen, van 1700-1756. Deze bewerking is op Hogende geplaatst.

Tot slot zijn de Noordwijkse huwelijksgegevens van 1695-1735 aangevuld met verantwoording van de ontvangen impost. Uit die verantwoording is ook een uittreksel gemaakt van de ontvangen impost voor het begraven, dat eveneens op Hogenda is ondergebracht. Van Noordwijk zijn van die periode gee gaarderregisters bewaard gebleven.

Groeten, Frans

Frans Angevaare

@ Frans,

Complimenten voor dit geweldige werk en fijn dat je het on-line beschikbaar stelt.  Hartelijk dank.

mvg-Ben

Ben Wegman

Prestatie van jewelste, Frans.

JP Ouweltjes

Top Frans, heel wat uurtjes werk.

Gr.
Everardus

Everardus Rollema

Frans, wat een werk heb je verzet! Een prachtige aanwinst voor Noordwijkerhoutse en Noordwijkse nazaten! 

Bedet


Bedankt Frans,

Wat een klus! En fijn dat wij allemaal gebruik kunnen maken van dit mooie naslagwerk. 

Jos HuigslootPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu