stamboomforum

Forum logoBoeken, publicaties, websites » Biografie Cornelis de Hooghe online (dissertatie)


Profiel afbeelding

Op 12 juni 2019 ben ik gepromoveerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven op de biografie van Cornelis de Hooghe (1541-1583), bastaardzoon van keizer Karel V, cartograaf en opstandeling. Deze biografie, met veel genealogische gegevens, kan iedereen gratis downloaden vanaf http://www.cornelisdehooghe.com . 

Jaap Gestman Geradts

Gefeliciteerd met dit proefschrift. Dat zal veel werk geweest zijn!

In Maasland eveneens een familie De Hoogh. Naar mijn weten is de oudste voorvader Jan Willemsz den Hoogh die ald. in 1631 trouwt met Trientgen Cornelis Dockum. 

Verwant?

JP Ouweltjes


In de omgeving Den Haag-Delft-Pijnacker-Rotterdam-Schiedam en het Westland bestaan er talloze families De Hooghe, Verhooch, Van der Hoogh etc.... Het is mogelijk dat zij allemaal familie zijn, maar erg veel links heb ik niet kunnen vinden. Ook van de beroemde schilder Pieter de Hooch die ook uit die omgeving komt, heb ik geen link kunnen vinden met Cornelis de Hooghe, die wel vrij veel familie in Delft, Den Haag en Leiden had. Romein de Hooghe, ook graveur en etser,  behoort zeker niet tot de familie van Cornelis de Hooghe. Zijn familie kwam uit Gent.

Jaap Gestman GeradtsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu