stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Familie-ontmoeting 200 jaar geleden dat Albert Zwier binnenkwam bij de Kolonie van Weldadigheid


Profiel afbeelding

Geachte heer, mevrouw

Op 10 juli 2021 is het 200 jaar geleden dat Albert Zwier binnenkwam bij de Kolonie van Weldadigheid te Wilhelminaoord, afkomstig vanuit Enkhuizen. Later is hij overgeplaatst naar Frederiksoord en kreeg daar een – voor die tijd – belangrijke functie als gemeensman (vertegenwoordiger van de kolonie, te vergelijken met raadslid van nu). Hierna zouden nog enkele generaties van de familie Zwier in de kolonie verblijven, wat blijkt uit het stamboomonderzoek van de familie waar ik inmiddels vier jaar mee bezig ben.

Als nazaat van Albert is mijn idee om een familie-ontmoeting te organiseren, rond die datum. Het lijkt mij leuk en spannend om andere nazaten op de plek te treffen, waar familiegeschiedenis werd geschreven. Ik heb gekozen voor die plek, omdat juist daar zijn zoektocht naar werk en woning gestalte kreeg, iets wat als rode draad door de familiegeschiedenis heen loopt.

Tevens is het dan een mogelijkheid om stil te staan bij deze gemeenschappelijke geschiedenis en om te kijken waar onze voorouders hebben gewoond. Uit onderzoek is gebleken dat er enkele generaties Zwier in de Koloniën (met name in Frederiksoord) hebben gewoond, gewerkt en geleefd.

Mijn vraag aan u is in eerste instantie of u belangstelling heeft voor deze familiebijeenkomst. Het plan is om deze bijeenkomst  te organiseren op de plek waar – ook letterlijk – familiegeschiedenis is geschreven: bij Museum De Koloniehof te Frederiksoord. Het zou ook een mooie gelegenheid om de familiegeschiedenis weer verder compleet te maken met verhalen en  bevindingen.

Graag wil ik van u een reactie op het idee om deze ontmoeting te organiseren, zodat ik kan peilen of er belangstelling is hiervoor.

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen Zwier

Jeroen ZwierPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu