stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » Bronbewerking Noordwijkse en Noordwijkerhoutse gezinnen in de 16e en 17e eeuw



Profiel afbeelding

Beste forumgenoten

In februari 2019 was er de laatste grote update van mijn gezinsoverzichten, toen de Noordwijkerhoutse gezinnen werden toegevoegd. Het is weer tijd voor een nieuwe aanvulling.
De overzichten zijn vandaag aangevuld met Noordwijkers en Noordwijkerhouters die buiten deze dorpen trouwden en/of woonden. Dat werden er onverwacht zóveel (meer dan 1700 gezinnen) dat ze in een apart bestand zijn geplaatst.
Kenmerkend in de aanvulling zijn twee grote groepen: ten eerste degenen die woonden in wat nu de Bollenstreek wordt genoemd - het hele gebied van Vogelenzang tot en met Voorhout lijkt soms wel één grote aangetrouwde familie. 
Ten tweede zijn er de dorpelingen die naar de stad (met name Leiden) trokken. Een bonte verzameling van bakkers, schippers, dienstmaagden, timmerlieden en wat al niet meer die opging in de stadsbevolking. Veel diffuser dus dan de eerste groep, behalve enkele kleine kolonies vissers/viskopers in Leiden en Rotterdam. 

Verder is nog een aantal Noordwijkse en Noordwijkse gezinnen toegevoegd, en zijn tal van kleinere wijzigingen, correcties en andere verbeteringen doorgevoerd. Mede naar aanvullingen die gebruikers van de bestanden inzonden, waarvoor nog eens mijn hartelijke dank.

De gezinsoverzichten (en andere bronbewerkingen) zijn hier te vinden: < LINK > 

Veel onderzoeksplezier!

Frans Angevaare
 

Frans Angevaare - 5 nov 2020 - 21:57

Wat een werk heb je verricht! Hartelijk dank voor het beschikbaar stellen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 5 nov 2020 - 23:05

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan K. (genealinks.tk) - 6 nov 2020 - 13:55


TopAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Everardus Rollema - 6 nov 2020 - 14:36







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu