stamboomforum

Forum logoBoeken, (eigen)publicaties, websites » De Tromslager, een historische roman van Frits Bosch over zijn voorvaderProfiel afbeelding

Dit boek, De Tromslager, is een historische roman van Frits Bosch over zijn voorvader, kan ik jullie van harte aanbevelen. 

Leuk kerstcadeautje?

https://www.yory.nl/de-tromslager-een-historische-roman-van-frits-bosch/

Yolanda Lippens - 26 nov 2021 — 19:46

Het lijkt me een lezenswaardig boek, zolang je er als genealoog maar wel rekening mee houdt,
dat het een mengeling is van Dichtung und Wahrheit.

Een rechtstreekse voorouder vinden in 1480 lukt tenslotte niet iedereen, en daar zijn
in dit geval ook wel vraagtekens bij te zetten: https://www.geneal-forum.com/phpbb/phpBB3/viewtopic.php?t=13416#p108936

Jan CIavaux - 27 nov 2021 — 14:46


Geachte heer Clavaux, beste Jan, Dank voor de reactie. Mijn boek is inderdaad een combinatie van feiten en fictie. Ik heb echter geen concessies gedaan aan de gevonden feiten. Mijn boek begint in 1762, het geboortejaar van Adam Bösch, daarna heb ik nauwkeurig de namen en data gevolgd zoals zijn aangegeven in de archiefstukken. Bij het verzamelen van data heb ik dankbaar gebruik gemaakt van verschillende bronnen en archieven. Ik heb echter geen voorouders gevonden met de naam Jacob, maar constateerde wel dat de naam Bösch vaak voorkwam in de Tockenburg. Ik ben het helemaal met u eens dat er vraagteken geplaatst moeten worden bij genealogische informatie uit de 15e, 16e en 17e eeuw, maar deze periode maakt geen deel uit van de inhoud van mijn boek.

Frits Bosch - 29 nov 2021 — 10:47Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu