stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Overlijden Simon Andries en prodeo vs betaalde klasse opgelost



Profiel afbeelding

Ik heb al eerder vragen gesteld rondom de familienaam Andries en daarbij bruikbare tips en advies gekregen.

Simon Andries, was gehuwd met Esther Meijer. Hun geboorte en huwelijksdata zijn onbekend. Ik heb echter een overlijdens datum van Esther Meijer gevonden. 20 april 1777(op 77 jarige leeftijd)  3e klasse. Gezien de geboorte data van hun kinderen zou dit de eerder gezochte Esther kunnen zijn. 

De vraag is nu: er zijn diverse begrafenis klassen en ook pro deo. Kan het zijn dat Simon pro deo zou zijn begraven? Hij is voor Esther overleden, maar ben hem nog niet tegengekomen in de registratie vanaf 1772

Graag geen verwijzingen naar hun kinderen etc, het gaat mij alleen om de klasse en pro deo vraag...of er moet iemand zijn die zijn overlijdens datum kent.

 

Alvast bedankt,

Robert

Robert 2.0 - 2 apr 2021 - 12:46

Kan het zijn dat Simon pro deo zou zijn begraven?

Ja, dat kan zeker. De meeste mensen werden pro deo begraven.

Anje B. - 2 apr 2021 - 14:00

ok, het was omdat zijn vrouw dus niet pro deo werd begraven. Dat gaat dus nog meer boeken doornemen worden. Bedankt.

Robert 2.0 - 2 apr 2021 - 14:35

Aangezien je kennelijk nog een hoop gegevens over Simon en Esther mist (dopen, huwelijk) is het misschien toch handig om je vraag  uit te breiden en meer gegevens te verstrekken. Of is de vraag daaromtrent al eerder gesteld? In dat geval graag even een link.

Overigens klopten leeftijden bij overlijden vroeger vaak niet. 

Liesbeth Niepoort - 2 apr 2021 - 15:24


Het klopt dat ik rondom deze twee nog zoekende ben, maar wil het voor nu graag bij deze vraag houden. 

Robert 2.0 - 2 apr 2021 - 15:30







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu