stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/82890/0/ onderwerp PK/PL's CBG



Profiel afbeelding

Het CBG meldt:

Vanaf 28 oktober tot 1 mei 2022 is het helaas niet mogelijk een persoonskaart of persoonslijst aan te vragen bij het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. In de tussentijd verwerken wij de lopende aanvragen en kun je ons helpen de aanvragen in de toekomst sneller en efficiënter af te handelen door mee te doen aan het project ‘Van karton naar data’. 

Aanvragen persoonskaarten in mei 2022 weer mogelijk (cbg.nl)

Het is inmiddels bekend dat het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis bezig is met een omvangrijk digitaliseringsproject. Alle zes miljoen persoonskaarten in ons depot worden door een extern bedrijf gescand en moeten in een later stadium worden geïndexeerd, zodat wij ze op naam kunnen doorzoeken. Dit heeft gevolgen voor de beschikbaarheid. Daarbovenop komt de tijdens de lockdowns ontstane achterstand die, ondanks het harde werken van onze medewerkers en de extra maatregelen, nog maar nauwelijks ingehaald is. Deze combinatie van factoren heeft ertoe geleid dat het aanvragen van persoonskaarten door particulieren pas vanaf 1 mei 2022 weer mogelijk wordt. Alle aanvragen die tot en met woensdag 27 oktober zijn ingediend worden gehonoreerd; alle formulieren en mails die daarna nog binnenkomen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen. We vragen je om je aanvraag te bewaren en na 1 mei 2022 (opnieuw) te mailen.

-----

Bericht is door moderator F. weer naar sub forum "Archieven en Bronnen" verplaatst

Ben Wegman - 28 okt 2021 - 15:45 (laatst bijgewerkt 3 nov 2021 — 10:58 door moderator)

Bob,

 

Wederom een topic niet te benaderen.

 

Gr.
Everardus

Everardus Rollema - 29 okt 2021 - 11:58

Hallo Ben, wil je a.j.b. de url https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/82890/0/  verwijderen uit de titel van dit forumbericht? Klikken op je titel levert namelijk de volgende foutmelding op:

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Daarna past dit forumbericht beter in forum Onderzoek in Nederland volgens mij.

Pauline Berens EBBI - 30 okt 2021 - 15:34 (laatst bijgewerkt 30 okt 2021 — 15:36 door auteur)

@ Pauline,

  • De aanpassing van de titel is niet door mij aangebracht maar door de moderator. 
  • De keuze voor de helpdesk komt ook voor rekening van de moderator. Hij heeft dit onderwerp daarheen verplaatst omdat het niet mogelijk bleek het item te openen en het oplossen van niet niet openen van het bericht door Bob moet worden gedaan. 

mvg-Ben

Ben Wegman - 30 okt 2021 - 20:56

@ Pauline,

Ik heb de titel weggelaten en alleen de link laten staan. Nu is het item in ieder geval te benaderen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 30 okt 2021 - 21:07

idd, het item is nu door iedereen te openen, maarre... we zien pas na het openen waarover het bericht gaat. Wil je daarom a.j.b. proberen in de titel het onderwerp in te vullen. Dan kan de moderator vervolgens het bericht in het juiste forum zetten:-) 

Pauline Berens EBBI - 31 okt 2021 - 00:13 (laatst bijgewerkt 31 okt 2021 — 10:18 door auteur)

@ Pauline,

Helaas lukt mij dat niet. Ik heb het diverse keren geprobeerd met het wijzigingen in de onderwerptekst. Wacht op Bob.

mvg-Ben

Ben Wegman - 31 okt 2021 - 07:33

Hallo Ben, toch nieuwsgierig wat er precies anders gaat vergeleken met als ik 'n titel/onderwerp wijzig. Wil je 'ns kijken naar de volgende schermafdrukken en kun je vervolgens schermafdrukken delen waaruit blijkt wat er gebeurt als jij dezelfde stappen zet?
 

Stel ik wil de 3 punten verwijderen in het onderwerp. Ingelogd als degene die dit forumbericht heeft aangemaakt klik ik op de knop Bewerk rechtsonder.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

In de bewerkmodus verwijder ik de 3 punten in het onderwerp en klik op de knop Sla Bijgewerkt Bericht Op. Oeps, typo in de knoptekst:-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Et voila, de 3 punten zijn verdwenen:-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 31 okt 2021 - 10:57

@Pauline: je gaat voorbij aan het oorspronkelijk probleem; de reden dat dit bericht in het forum Helpdesk staat. 

Toen @BenWegman dit bericht had aangemaakt kon het niet geopend worden, net zoals het item: https://www.stamboomforum.nl/subfora/1/2/82889/0/digitalisering_persoonskaarten_bij_cbg_helaas_is_het_bericht_hier_niet_in_te_zien

hetzelfde betrof het inmiddels verwijderde eerste item dat @EverardusRollema diezelfde dag plaatste.

het onderliggende probleem is dat bij deze berichten de volledige URL niet wordt herkend op de server, nadat het item is aangemaakt - volledig buiten de verantwoordelijkheid van de gebruiker:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

terwijl de verkorte URL wel functioneert. Dit probleem deed zich afgelopen zomer ook al enkele malen voor, en er is - klaarblijkelijk - nog steeds geen oplossing gevonden. 

Interessant is wel, dat dit specifieke bericht weer functioneert, nu het is verplaatst, i.e. nu wordt de volledige URL wél herkend op de server, terwijl een aanpassing van de item titel binnen hetzelfde forum hier níet toe leidde

Peter B - 31 okt 2021 - 11:46

@Ben, misschien handig als je (helaas is het bericht hier niet in te zien) vervangt door (kap af na de laatste slash op de adresbalk).

https://www.stamboomforum.nl/subfora/1/2/82889/0/digitalisering_persoonskaarten_bij_cbg_helaas_is_het_bericht_hier_niet_in_te_zien

wordt dan dus in de browser op de adresbalk

https://www.stamboomforum.nl/subfora/1/2/82889/0/

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

@Peter, ik heb gezien dat dit probleem zich vaker voordeed en probeer mee te denken over 'n workaround totdat Bob Coret tijd heeft voor dit probleem:-)

Pauline Berens EBBI - 31 okt 2021 - 13:45

er is dus geen workaround (behalve een mogelijk het verplaatsen van het item naar een ander forum, wat voor een gebruiker niet mogelijk is)

het oorspronkelijke probleem is bij de Service Desk al open sinds 06.09.2021: https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/82504/0/2_topics_kunnen_niet_worden_geopend_

dus misschien verdient dit probleem na 2 maanden iets meer serieuze aandacht

Peter B - 31 okt 2021 - 14:07

@Peter, ik vroeg Ben om iets uit te proberen voor me, laten we hem ff de tijd geven, ik wil graag weten of hetgeen ik bedacht heb ook werkt.

Pauline Berens EBBI - 31 okt 2021 - 14:17

@ Pauline,

Ik heb je laatste suggestie uitgevoerd, dus na de laatste slash het tekstdeel verwijderd. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ben Wegman - 31 okt 2021 - 14:48

@Ben, 'n misverstand, ik vroeg of je (helaas is het bericht hier niet in te zien) wilde vervangen door (kap af na de laatste slash op de adresbalk) in het onderwerp van je forumbericht. Daarmee geef je 'n hint aan de gebruiker hoe te handelen als hij/zij je bericht wil lezen en 'n foutmelding ziet in de browser. Wil je 't a.j.b. alsnog proberen?

Pauline Berens EBBI - 31 okt 2021 - 14:58

Ik heb het naar wens aangepast, denk ik.

mvg-Ben

ps @ Peter B., bedankt voor je assistentie,

Ben Wegman - 31 okt 2021 - 15:31 (laatst bijgewerkt 31 okt 2021 — 16:09 door auteur)


Dankjewel Ben, nu is het wachten op Bob Coret, fijne zondag:-)

Pauline Berens EBBI - 31 okt 2021 - 15:52







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu