stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Aanvulling gegeven op een stamboom, echter niets van de auteur gehoord



Profiel afbeelding

Een tijd heb ik gegevens doorgegeven als aanvulling van een stamboom. Top op heden heb ik hier niets van gehoord.

Hoe kan dat, krijgt iemand er dan geen bericht van?

 

---------------

Topic is verplaatst naar Archieven en bronnen, indien iemand geen reactie geeft, ligt de verantwoording bij de auteur.
Mogelijk dat de auteur afwezig is of dat hij/zij geen interesse heeft, kan ook een andere oorzaak hebben, maar dat weet alleen de auteur.
Groet, moderator F.

Ellen Bethlehem - 21 apr 2022 - 16:26 (laatst bijgewerkt 22 apr 2022 — 16:38 door moderator)

Dag Ellen,

Bedoel je dat je contact opgenomen hebt met 'n auteur van 'n publicatie op GenealogieOnline, je die persoon 'n aanvulling op diens publicatie hebt gestuurd en verder niets meer hebt gehoord van die persoon? Geen bedankje, geen aanpassing van de publicatie ofzo?

Pauline Berens EBBI - 21 apr 2022 - 17:18

Klopt inderdaad, ik heb aanvullende gegevens doorgegeven en heb daar verder geen reactie meer opgehad. Denk nu 2 maanden geleden.

Ellen Bethlehem - 21 apr 2022 - 17:22

Bedankt voor je snelle reactie Ellen. In dit geval ben je afhankelijk van wel/niet reageren van de betreffende aueur. Je zou nog 'n herinnering kunnen sturen via GenealogieOnline. Iemand kan je bericht gemist hebben in de mail. Het is niet vanzelfsprekend dat iemand blij is met 'n aanvulling hè, maar 'n bedankje was wel zo netjes geweest. Wat jij als aanvulling ziet kan 'n auteur bijv. zien als extra werk, want wat je beweert moet hij/zij wel weer checken:-)

Pauline Berens EBBI - 21 apr 2022 - 17:36

Onlangs kreeg ik na 2 jaar op een door mij gestelde vraag antwoord. Dat ze het niet wisten.

Rian Capello - 21 apr 2022 - 20:26

Ellen Bethlehem - vandaag - 17:22

Klopt inderdaad, ik heb aanvullende gegevens doorgegeven en heb daar verder geen reactie meer opgehad. Denk nu 2 maanden geleden.

Zoals Pauline Berens aangeeft, een herinnering sturen kan geen kwaad. Maar mijn indruk is dat vrij veel publicaties niet (meer) beheerd worden; auteur is de publicatie al vergeten, is niet meer geïnteresseerd, misschien al niet meer actief op internet of overleden, wie zal het zeggen. Zelf zal ik er niet al te veel moeite meer in steken om op de bonnefooi aanvullingen door te geven. Mocht ik meer hebben dan een enkele opmerking, dan stuur ik eerst wel een kort berichtje naar de auteur om te vragen of deze interesse heeft. Komt daar geen reactie op, dan kan ik me het typwerk besparen. Reageert de auteur positief, dan ben ik natuurlijk van harte bereid om alle informatie te delen die ik heb. U hebt daar voor nu niets aan, maar misschien is het een tip voor een volgende keer.

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 21 apr 2022 - 20:48

Het is verstandig om bij het geven van een reactie te kijken wanneer er voor het laatst is bijgewerkt. Als dat al geruime tijd geleden is, is de kans op een reactie erg klein.

Jelle Feenstra - 25 apr 2022 - 19:57

Heel jammer dat je geen reactie hebt gekregen. Zelf krijg ik graag reacties op mijn stamboom en reageer meestal binnen 2 dagen. Hopelijk doen de meesten dat.

D.v.d.Werff vd Mije - 3 mei 2022 - 16:54

Mij werd geadviseerd om een mail te sturen of er interesse is voor meer info.

Tot op heden heb ik nog niks gehoord.

Ellen Bethlehem - 3 mei 2022 - 17:28

Het is inderdaad al jaren niet meer bijgewerkt, dus aannemelijk dat er niks mee gedaan wordt.

Ellen Bethlehem - 3 mei 2022 - 17:30

Hallo Ellen, Ik las je bericht dat je niets gehoord had van iemand of zij de gegevens had ontvangen. Ik zelf had dat ook, en bleek veel later dat die persoon was overleden, ook dat gebeurd. Wilde dit even doorgeven. Grt, van Hilly Engelen-Westerhof

Hilly Engelen-Westerhof - 3 mei 2022 - 20:52

Ik heb ook het vermoeden dat dit het geval is.  Het zijn stamboom gegevens van mijn familie. Op wat voor manier kun je de stamboom dan aanvullen? 

Het is nl best wel zonde, alle gegevens Zij goed bijgehouden vroeger en van de laatste generatie staat niks meer vermeld.

Ellen Bethlehem - 3 mei 2022 - 21:04


Ja, ik had ook een aanvulling van de stamboom van Theunis doorgegeven! Er is niks meegedaanen niks meer gehoord!

Danielle Theunisz - 6 mei 2022 - 15:05







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu