stamboomforum

Forum logoMiddeleeuwse genealogie en Karel de Grote » Twijfel op Karel de Grote-site



Profiel afbeelding

Heel goed idee Bas, ik heb zeker interesse in dit project.

oliemolen - 7 nov 2019 - 15:47

Hallo allemaal,
Ik heb een facebook-groep gemaakt om met elkaar van gedachten te wisselen over een mogelijke website die ik dan zal gaan opzetten.
Zoek "Middeleeuwse / adellijke genealogie - denktank nieuwe website stamreeksen" op facebook. Facebook is onder andere handig in verband met de mogelijkheid van polls.

Mochten veel mensen zijn die geen facebook hebben dan zou er ook hier een topic aangemaakt kunnen worden.

Bas van Nieuwland - 17 nov 2019 - 17:13 (laatst bijgewerkt 17 nov 2019 — 17:14 door auteur)

Beste mensen,

Inmiddels is een allereerste versie van deze website online: middeleeuwsegenealogie punt NL

Bas van Nieuwland - 28 dec 2019 - 18:29

Hallo Bas,

 

ik krijg de website helaas niet te voorschijn, (misschien doe ik iets verkeerd?)

 

Albert

albert1 - 29 dec 2019 - 12:06

In de naam "middeleeuwsegenealogie punt NL"  moet je het woordje "punt" vervangen door (jawel) een punt, en zonder spaties. Dan kom je bij een fraaie Wikipedia-achtige pagina.

Fred van Deelen - 29 dec 2019 - 12:34

Medieval Lands is amusant en nuttig maar je kunt er absoluut niet op vertrouwen !!!!!!!! 

Op de Amerikaanse nieuwsgroep Soc.genealogy.medieval wordt al jaren gewaarschuwd voor het klakkeloos overnemen van de informatie erop. Ik vol deze nieuwsgroep vanaf 2002 en sta nog steeds verbaasd hoe sommigen ondanks de jarenlange waarschuwingen nog steeds Medieval Lands aanprijzen.

Als verzameling van genealogische informatie is Medieval Lands best nuttig om inspiratie te krijgen voor verder onderzoek. De website loopt evenwel sterk achter op het gebied van recente publicaties en bronvermeldingen en die bronvermeldingen die gegeven worden worden helaas ook nog vaak verkeerd geïnterpreteerd.

Met vriendelijke groet,

Hans Vogels

Hans Vogels Helmond - 21 mar 2020 - 16:24

Medieval Lands is vaak aan de voorzichtige kant. Ik vind veel afstammingen op allerlei sites met prachtige lijnen het verleden in, die op Medieval Lands niet zo ver door lopen bij gebrek aan bewijs. In tegenstelling tot heel veel sites kent Medieval Lands een grote hoeveelheid bronvermeldingen. Of ze verkeerd geïnterpreteerd worden weet ik niet, dat is echter een probleem dat op alle genealogische sites speelt. 

Ik lees ook mee op Soc.genealogy.medieval waar echter het arrogante toontje van discussiëren mij zeer tegen staat. Er is vaak geen enkele consensus over zaken en er breekt geregeld ruzie uit. Het roept bij mij de sfeer op van een groep knorrige oude mannetjes die zich eindeloos verliezen in details en daardoor niet verder komen. Wat daar ook opvalt is het het vooral gaat over wéér een Amerikaan die afstamt van een of andere Engelse koning of edelman. Het gaat sowieso vooral over Engeland. 

Zoals met alle genealogische sites: ik lees overal mee en trek zelf mijn conclusies. Is er onzekerheid? Dan laat ik de gegevens weg of neem ze op als hypothese met verwijzing naar de discussies. 

Andre Sijnesael - 23 mar 2020 - 07:19 (laatst bijgewerkt 23 mar 2020 — 07:20 door auteur)

Beste,

Geef url eens door

groet

Jos de Swart - 5 okt 2020 - 16:53


"middeleeuwsegenealogie punt NL" 

Jos de Swart - 5 okt 2020 - 16:55







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu