stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » Genetische afwijkingen later door voorouders, lichamelijk of psychisch of ziektes.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo, 

Hier mijn vraag: Is wel enig medisch of psychisch gezocht. Wij dragen allen de genen van onze voorouders en dna. Enige ziektes, lichamelijk of psychisch waren er vroeger ook. Toch onder behandelingen en medicaties, lijkt mij onvermijdelijk, dat zulke 'ziekte' en gedragingen toch overslaan op kinderen en kleinkinderen. Het 'erven' eventueel van diabetes, kanker, maar ook geestesziektes. Niet zozeer een vraag, maar om een discussie en te delen ook. Intelligentie werd ook over gebracht, zeg maar. Uit bepaalde 'bloedlijnen' wordt kennelijk al geselecteerd. Stel, jij komt uit een voorouder, met enige 'zwakke' geslacht en genen. In mijn geval ergens inteelt bij voorouder. Bij mijn oma, die verwekt werd door haar moeder en haar oom. Zij kreeg een afwijking als heel klein en stierf vrij jong aan kanker. Dit was van mijn moeder's kant. Van mijn vader's kant: Zijn moeder, ik vond daarvoor in voorouders een nogal 'verstoring' in niet vernoemde echtgenoot en de reden weet ik niet, maar lijkt mij in dit: Nogal stress en verstoringen, die invloed hebben op de opvoeding. Maar ook het gedrag van voorouders, die een nasleep zullen brengen. Volgens mij een enige 'afwijking' eerder door voorouder, bepaalt jou in lichamelijke en geestelijke hoedanigheid! Dit vraag ik mij af, na vernemen 'kwetsbaarheden'. Jij maakt jouw keuzes. Maar enige gedragingen en genetische zaken, lijken mij een generatie over te slaan. En volgens mij was 'inteelt' in bepaalde situaties niet ontdenkelijk, als je met broertjes en zusjes in 1 slaapkamer ligt. In dit volgens mij ook handig om te kijken naar ziektes voorouders en overslaan generaties. En toch...datzelfde gedrag en ziektes krijgen. 

Arie NiezenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!