stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » Genetische afwijkingen later door voorouders, lichamelijk of psychisch of ziektes.



Profiel afbeelding

Hallo, 

Hier mijn vraag: Is wel enig medisch of psychisch gezocht. Wij dragen allen de genen van onze voorouders en dna. Enige ziektes, lichamelijk of psychisch waren er vroeger ook. Toch onder behandelingen en medicaties, lijkt mij onvermijdelijk, dat zulke 'ziekte' en gedragingen toch overslaan op kinderen en kleinkinderen. Het 'erven' eventueel van diabetes, kanker, maar ook geestesziektes. Niet zozeer een vraag, maar om een discussie en te delen ook. Intelligentie werd ook over gebracht, zeg maar. Uit bepaalde 'bloedlijnen' wordt kennelijk al geselecteerd. Stel, jij komt uit een voorouder, met enige 'zwakke' geslacht en genen. In mijn geval ergens inteelt bij voorouder. Bij mijn oma, die verwekt werd door haar moeder en haar oom. Zij kreeg een afwijking als heel klein en stierf vrij jong aan kanker. Dit was van mijn moeder's kant. Van mijn vader's kant: Zijn moeder, ik vond daarvoor in voorouders een nogal 'verstoring' in niet vernoemde echtgenoot en de reden weet ik niet, maar lijkt mij in dit: Nogal stress en verstoringen, die invloed hebben op de opvoeding. Maar ook het gedrag van voorouders, die een nasleep zullen brengen. Volgens mij een enige 'afwijking' eerder door voorouder, bepaalt jou in lichamelijke en geestelijke hoedanigheid! Dit vraag ik mij af, na vernemen 'kwetsbaarheden'. Jij maakt jouw keuzes. Maar enige gedragingen en genetische zaken, lijken mij een generatie over te slaan. En volgens mij was 'inteelt' in bepaalde situaties niet ontdenkelijk, als je met broertjes en zusjes in 1 slaapkamer ligt. In dit volgens mij ook handig om te kijken naar ziektes voorouders en overslaan generaties. En toch...datzelfde gedrag en ziektes krijgen. 

Arie Niezen - 26 jun 2017 - 00:26

Delete

Uitgeschreven lid - 27 aug 2021 - 11:46 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:29 door auteur)

Delete

Uitgeschreven lid - 30 aug 2021 - 10:45 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:30 door auteur)

Bedankt, is interessant om te lezen trouwens. 

Arie Niezen - 31 aug 2021 - 03:23

Het is kennelijk gebleken, dat bepaalde ziektes en gedragingen zullen worden overgebracht van voorouder, ouder en dat naar kind. Zoals ook psychische zaken, waarmee psychische stoornissen, depressie, aanleg verslvavingen, pogingen tot zelfdoding,bipolaire stoornissen en ga zo maar door. Hoe verklaart u dat? Wij zijn een individu, maar erven ook genetische bepalingen van onze voorouders in ons bloed. Een broer en zus die een kind verwekken, is biologisch kennelijk niet normaal. Hoe ontwikkelt dat kind? Inteelt en gehandicapte nageslacht. Ik verneem in uw verhaal, dat dit onzin is? Of begrijp ik u nu verkeerd?

Arie Niezen - 31 aug 2021 - 03:39

Delete

Uitgeschreven lid - 31 aug 2021 - 11:01 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:30 door auteur)

Beste Arie

In je vraag uit 2017 breng je veel verschillende punten ter sprake en mede daardoor ben je niet al te duidelijk. In het algemeen kan men stellen dat jij het product bent van je genen (DNA) én van je opvoeding/omgeving. Wat DNA betreft: je genen heb je voor de helft van je vader gekregen en de andere helft van je moeder. Zodoende heb je elk gen dubbel, waarvan er steeds maar één wordt gebruikt; de combinatie van al die werkzame genen hebben mede bepaald tot wie jij uiteindelijk uitgegroeid bent. Als jij het over een "zwak" gen hebt, dan kan het zijn dat jij zo'n gen van je moeder wel geërfd hebt, maar dat dit niet is gebruikt; je hebt immers ook een beter exemplaar van je vader geërfd. Je kan het "zwakke" gen echter wel doorgeven, waardoor het kan lijken dat de "zwakte" een generatie overslaat. Een broer (of zus) heeft niet precies dezelfde genen als jij gekregen; dus misschien heeft hij het "zwakke" gen niet geërfd. Of heeft hij het ook geërfd maar is het bij hem wél gebruikt. In geval van incest is de kans groter dat zowel de vader als de moeder het "zwakke" gen doorgeven, waardoor er bij hun kind geen beter exemplaar van het gen voorhanden is. Hiermee is ook weerlegd wat M.G. de Groot beargumenteert onder "... even andersom".

Mevrouw De Groot schrijft ook: "....conclusies gebaseerd ... op veelal onjuiste informatie." Als zij daarmee de westerse geneeskunde ter discussie stelt, dan raad ik je aan vooral even het volgende te lezen over de door haar gehanteerde alternatieve Germaanse Geneeskunde:  De gevaarlijke theorieën van dr. Hamer | Stichting tegen Kanker en Germaanse Geneeskunde is springlevend - Vereniging tegen de Kwakzalverij

PS.  Overigens is dit een forum over genealogie en niet over erfelijke ziektes.

sprangers - 31 aug 2021 - 20:03 (laatst bijgewerkt 1 sep 2021 — 12:54 door auteur)

Iedereen die een beetje verder kijkt dan de naam/geboorte/huwelijk en overlijden van een voorouder zou kunnen concluderen dat bepaalde ziektes genetisch erfelijk zijn. Als er tenminste sprake is van enig mankement.

ien lejeune - 31 aug 2021 - 20:24

Er zijn kennelijk genetisch bepaalde afwijkingen. Volgens mij met kanker, diabetisch en psychische aspecten. Ik vind de wetenschap Germaanse geneeskunde twijfelachtig. Dat lijkt mij een een soort 'tunnel-visie'. Wie weet wel zelf uiteraard door ontstaan persoonlijk door gebeurtenissen etc. Laat ik het kort tot zover zeggen: Wat voor ziektes of wat voor invloed later door inteelt/incest? Mijn grootmoeder verwekt door haar oom of neef en bleek vrij klein te zijn en op jonge leeftijd te sterven aan kanker. Helaas mag er geen discussie ontstaan over andere zaken, vanwege en het ontstaan van bepaalde seksualiteit en dit verschil in dat. Ene kant ook begrijpelijk. Dank u en jullie voor de antwoorden. 

Arie Niezen - 1 sep 2021 - 05:58

Delete

Uitgeschreven lid - 1 sep 2021 - 08:01 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:30 door auteur)

Ik ben misschien nou iets te kort door de bocht maar ik wil dit nog doorgeven. 

De natuur ruimt zichzelf op, de mens valt daar ook onder. 

Zoals gezegd, kort door de bocht maar je kan er alle kanten mee op. 

Zoals de wereld al door de eeuwen heen te maken heeft gehad met pandemie'n en epidemieën. 

ien lejeune - 15 sep 2021 - 13:20

Delete

Uitgeschreven lid - 27 nov 2021 - 17:11 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:31 door auteur)

Van de website van Germaanse Geneeskunde: "Het is de erkenning dat iedere cel in ons lichaam is toegerust met een biologische wijsheid die wij delen met alle levende wezens".

Mensen, hou het toch lekker bij wetenschappelijk onderbouwde geneeskunde.

Ronk - 7 jan 2022 - 09:52

Delete

Uitgeschreven lid - 10 jan 2022 - 13:49 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:31 door auteur)

Mevrouw de Groot,

Mag ik u er nogmaals aan herinneren dat u voor fantasieverhalen hier helemaal op het verkeerde adres bent. Kunt u me bijvoorbeeld vertellen op welk erkend wetenschappelijk onderzoek uw verhaal over die groep herten is gebaseerd?

Maar erger is dat u hier een charlatan blijft promoten die uit de medische stand is gezet, die voor zijn praktijken diverse keren in de gevangenis heeft moeten zitten, die honderden doden op zijn geweten heeft en die de joden de schuld geeft van dit "complot". 

sprangers - 13 jan 2022 - 17:33 (laatst bijgewerkt 13 jan 2022 — 17:33 door auteur)

Delete

Uitgeschreven lid - 4 feb 2022 - 13:02 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:34 door auteur)

Beste moderatoren: Mag hier een slotje op want er wordt nu misinformatie verspreid en dat kan niet het doel zijn van dit forum.

Nog voor de goede orde: Vaccinaties veranderen niet je DNA.

Ronk - 4 feb 2022 - 14:21

Delete

Uitgeschreven lid - 4 feb 2022 - 15:18 (laatst bijgewerkt 28 nov 2022 — 14:32 door auteur)

Beste Ronk, wij kunnen en gaan geen berichten verwijderen of blokkeren omdat diegene 'onwaarheden' schrijft. Dit zou censuur zijn, ook al is het wetenschappelijk. Juist verschillende meningen moeten geventileerd worden, over alle onderwerpen die er denkbaar zijn. We leven in een democratie met een vrij woord, tenzij het discrimerend is. 

Yolanda Lippens - 9 feb 2022 - 12:58


Beste Yolanda, helemaal prima!

Ronk - 9 feb 2022 - 15:45







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu