stamboomforum

Forum logoGenetische genealogie (DNA) » MyHeritage-DNA en Coronavirus: wat te doen?



Profiel afbeelding

Hallo, het is vandaag 28 maart 2020 en Nederland (en de rest van de wereld) zit midden in een Coronavirus-crisis. Dus is mijn vraag of het verstandig is om nu een MyHeritage-DNA-test (MH-test) te doen en deze vanuit Nederland op te sturen naar Texas/USA. Misschien hebben mensen van dat lab andere zaken aan hun hoofd en worden de MH-tests even aan de kant geschoven, misschien raken ze kwijt!!

Ik heb mijn DNA-testsetje gekregen als kado voor de Kerst 2019. Eerst dacht ik: "Ik wacht even tot de kerstdrukte achterwege is" en nu deze crisis.

Hoe denken jullie hier over: wachten tot rustigere tijden of gewoon doen en opsturen?
En hoe lang blijft al die vloeistof in die twee kleine flaconnetjes goed?

Groet
Fred

Fred de Sevren Jacquet - 28 mar 2020 - 16:04

Ik zou maar even wachten. Hun kantoor is gesloten; de medewerkers werken thuis. Zie: https://blog.myheritage.com/2020/03/covid-19-update-and-the-importance-of-social-distancing/

Ik neem aan dat de analyses in een steriele omgeving worden gedaan en grotendeels geautomatiseerd, maar het lijkt me dat ze toch geen risico willen lopen dat een sample met Corona besmet is. Verder hoop ik dat de laboratoria nu inderdaad iets beters te doen hebben dan te kijken of je een "Scandinavische" of "noord-west Europese" etniciteit hebt.

Van die vloeistoffen heb ik geen verstand. Staat er geen uiterste gebruiksdatum op? Laten we hopen dat de crisis niet te lang duurt. Vraag anders later een nieuw setje aan; ik geloof dat een setje gratis is zolang je het niet instuurt.

sprangers - 28 mar 2020 - 18:09 (laatst bijgewerkt 28 mar 2020 — 19:15 door auteur)


Oke Sprangers, bedankt voor de info.

Fred de Sevren Jacquet - 28 mar 2020 - 19:58







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu