stamboomforum

Forum logoBeroepen en plaatsen » waar woon ik

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

hierbij de vraag aan iemand/ieder:

het is 1600-1800 en men schrijft: ik woon aan de Maarn onder het gerecht van Vleuten.

Waar zou ik dan eventueel kunnen wonen? neem aan dat "de maarn "een rivier/tje/groot water is?

(mettertijd kom ik dan met een hele nieuwe vraag)              gr. marian

m.oorbeek

Dat is het dorp De Meern, tegenwoordig deel van de gemeente Vleuten-De Meern.

Jan Clavaux

Er stond me bij, dat je al eens eerder iets had gevraagd over een Oorbeek aan de Meern.

Dat klopt ongeveer: https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/61239/0/notaris_everhard_vlaer_te_utrecht_18e_eeuw

Jan Clavaux

jan: volgens mij was Janv.d.b. x Voorhout een broer van corn.w.v.d.bosch. zo nee dan vergis ik mij. sorry bij deze. ik heb zoveel eventuele van den Bosschen, dat Teuntje van al deze mensen een kind kan zijn. want: er is een Jan van den boschxTeuntjen jans, hij soldaat onder cappitein berington, trouwen 24-4-1631.. maar dan op 18 sept 1676 is er een teunis cornelis v.d.b. uit Hees ( zou een zoon van deze Jan kunnen zijn) x leentie dirks van beecke uit Segwaard, trouwen 11 okt. 1676, woonende Leijdsendam, zodat het mogelijk is omdat het hier om een vernoeming gaat met eventueel haar grootmoeder en haar vader.

Hoop dat het niet te ingewikkeld is want ook van al deze mensen zijn ze allemaal onder de radar gevlogen en hebben helaas totaal geen bericht achter gelaten ook niet een geboorte datum + overlijden. Heeft iemand idee.

                                           marian

m.oorbeek

De Meern is in de late Middeleeuwen ontstaan bij het begin van een omstreeks 1200 aangelegde dwarsdijk tussen de rivieren de Rijn en de Hollandse IJssel, die de laaggelegen polders bij Woerden moest beschermen tegen water uit het hoger gelegen Utrechtse rivierengebied. Naar deze dijk, die vroeger Marendijk, Marne of Maerne werd genoemd, zijn zowel De Meern als de Meernbrug (aan het begin van de Meerndijk) genoemd. Inwoners en vroegere inwoners van De Meern die zich met deze plaats verbonden voelen noemen zich Merenees. bron Wikipedia 

Joop Klein Baltink


joop

is het mogelijk dat........vroeger deze "dijk" die dan heette de meern, onder vleuten viel, maar dat tevens ook woerden onder vleuten viel, omdat enige familie namen te boek staan in zowel utrecht (dat is dus niet vlg. mij logisch, maar wie ben ik) en in woerden, waar men woonde. enig idee

                                                     marian. p.s. zou deze dijk de marne-maerne ook een eigen dtb hebben gehad?of moesten deze mensen toch naar vleuten voor van alles en nog wat?

m.oorbeekPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!