stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » v. Everdingenstraat 18, Alkmaar: onderdeel van het gesticht/ziekenhuis of woning?



Profiel afbeelding

Hallo allemaal,

Tijdens het verzamelen van woonplaatsen en adressen van Jannetje Wijchers (geb. Hakker) stuitte ik op een adres dat vandaag de dag niet meer bestaat. Nu wil het geval dat het adres ofwel onderdeel was van het Sint-Elisabeth Ziekenhuis ofwel het was een "gewone" woning. Na uitgebreid zoeken ben ik nog niet verder gekomen. Ik vermoed dat het een woning betrof maar wie kan mij hier zekerheid in verschaffen?

Alvast bedankt!

Groet,
Rick

Rick de Koster - 13 okt 2019 - 20:03

Ben Wegman - 13 okt 2019 - 20:18

Beste Ben,

Dit is een verrassing maar ook een bevestiging omdat ik nu op zoek moet gaan naar RK archieven. Ik vermoed dat Jannetje Wijchers-Hakker daar inwoonde als zuster. Ze woonde ook ooit in Bergen aan de Loudelsweg 19 en adres viel samen met een klooster (Klooster Zusters Ursulinen van Bergen). Ze moet van geloof zijn overgestapt toen ze trouwde want ze kwam uit een gereformeerd nest Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

.

Super bedankt voor deze ontdekking!

Groet,
Rick

Rick de Koster - 13 okt 2019 - 20:33


Succes met je verdere zoektocht.

mvg-Ben

Ben Wegman - 13 okt 2019 - 21:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu