stamboomforum

Forum logoBeroepen, adressen, plaatsen » Foto van kiosk op de Jansplaats in Arnhem medio jaren 20 vorige eeuw.



Profiel afbeelding

Goeden dag,

Op het fotootje links staat mijn overgrootvader Karel Anzion. Hij was kiosk bediende en rijwielbewaarder/ - hersteller. Ik ben op zoek naar een foto van die kiosk, wie kan me hieraan helpen of heeft een tip of kent iemand ... etc, zou hartstikke fijn zijn. Alvast dank voor de medewerking

groet

Jos Schulten  

Jos Schulten - 16 feb 2023 - 14:33

Het Gelders Archief al geprobeerd? Zij hebben veel afbeeldingen van (delen) van de Jansplaats. Wie weet staat de kiosk er ergens op [hier]

Anneke 12 - 16 feb 2023 - 15:03

Dank je Anneke 2,

Heb die collectie nog eens doorgekeken maar dat toen nog redelijk nieuwe postkantoor (precies aan de overkant van die kiosk in die tijd) kreeg veel meer aandacht. Ik heb ook nog gekeken bij Rijwielstallingen maar ook daar geen succes. Ik doe toch ook nog een beroep op de familie Anzion de fotoboeken of - doosjes nog eens voor me door te bladeren.

groet

Jos Schulten - 16 feb 2023 - 17:08


Hallo Anneke,

Toch denk ik de kiosk 'van mijn overgrootvader' gevonden te hebben. Ik ben nog eens gaan neuzen in het prentbriefkaarten kabinet van het Gelders Archief en heb alle foto's tav de Jansplaats nog eens goed bekeken. Blijkt dat ik niet alles bekeken had in het begin van dit jaar . Er staat tegen het oude postkantoor , bijna uiterst recht tegen de voorgevel een 8 hoekig gebouwtje foto uit 1929. dat hoekje moet t haast wel zijn nmi. Nogmaals dank voor jouw reactie begin dit jaar.

J. Schulten - 3 sep 2023 - 17:21







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu