stamboomforum

Forum logoRechtspraak, notariaat, wetgeving » Vraag aangifte doodgeboren kind geslotenProfiel afbeelding

ik heb ook een vraag mijn ouders hebben ook een meisje gehad zij heette evelien hoogland, toen mijn moeder stierf heb ik haar trouwboekje en evelien staat niet bijgeschreven. wat ik mij kan herinneren is dat zij 2 dagen geleefd heeft.

Hoe kan ik achter dit bewijs komen.Wij woonden toen in Den Haag.

Marjan

marjan - 31 jul 2012 - 18:49

In dit geval eerst bij de begraafplaats informatie nagaan, algemene graven ouders en hun gezin, naaste familie of particuliere graven, familiegraven. Daarna voor verder onderzoek indien nodig en te weinig bekend is (begraafplaatsen zijn ook schriftelijk en misschien ook via de mail bereikbaar). Om die reden zal men toch wel willen weten om welke datums het gaat, de administratie van begraafplaatsen zal wel het e.e.a. nodig hebben zoals de exacte namen, geboorte- en overlijdensgegevens van de personen. Per graf is ook de contactpersoon genoteerd en dat kan men als buitenstaander, niet-belanghebbende vanwege privacy wetgeving niet vernemen. Het is allemaal niet hetzelfde familiegraf of algemeen graf (die mogen na tien jaar geruimd worden, soms wordt dat toch wel verlengd), allemaal verschillend.

In Den Haag zijn meerdere begraafplaatsen dus is het wel handig om te weten waar iedereen werd begraven van ouders en verdere familie. Bij begrafenisondernemers kan men ook informatie vernemen, zoals verzekeringsagenten en verzekeringsmaatschappijen - dat is per persoon, familie niet hetzelfde.

Alles wat u weet is meegenomen, indien niet in familiepapieren dan eerst noteren wat u wel weet.

Informeren bij de generatie ooms en tantes is ook handig indien die misschien iets weten.

Van iedereen die is overleden eerst wel verzamelen persoonskaarten en persoonslijsten CBG zie website cbg.nl, > persoonskaarten met afzonderlijke informatie daarover. De kinderen waarvan een geboorte- en/of overlijdensakte was opgemaakt die zijn wel te achterhalen en in principe vermeld op zo'n persoonskaart/lijst van het gezinshoofd vader en ook wel mogelijk op die van de moeder. Per situatie is dat heel algemeen niet altijd hetzelfde bij iedereen. Afhankelijk van administratie van kerken waar men wel of niet lid van geweest kan zijn, is daar ook wel e.e.a. mogelijk genoteerd zoals bij begraafplaatsen. Zoveel mogelijk verzamelen van de achternamen van beide ouders, heel algemeen die van overige partners ook indien die er zijn, van de sites zoals cbg.nl, ngv.nl, sites begraafplaatsen in Nederland (wel of niet inloggen), maar zonder verdere exacte gegevens is het heel algemeen met mijn beperkte ervaring voor hobby doeleinden niet mogelijk voor anderen iets na te gaan. Voor eigen nakomelingen zijn meer mogelijkheden bij gemeentes aktes en info verzamelen dan voor buitenstaanders vanwege privacy wetgeving. In ieder geval kan men ook nagaan of vroeger iemand in eigen familie begrafenissen heeft geregeld, die persoon of diens nakomelingen kunnen ook bijvoorbeeld neven zijn die dan ook iets hebben bewaard over andere naaste familie. Dat is mijn eigen ervaring gestart met genealogie, naar alle oudere familieleden zo gestart ook voor verzamelen van familiefoto's omdat niet alles vroeger werd verdeeld, enzovoorts, familiegeschiedenis zie verder ook website van het Haagse Gemeentearchief, via internet in ieder geval voor tweede wereldoorlog met bevolkingsregister, dat kunt u dan zelf raadplegen op die site, maar van daarna is moeilijker, in ieder geval veel succes.

Marianne - 31 jul 2012 - 20:51

dank voor uw uitgebreide uitleg, op de persoonskaart van mijn ouders staat ze niet bijgeschreven.tot mijn spijt ben ik de oudste van de familie de rest is overleden dus niet meer na tegaan. er is ook geen aangifte bewijs kan wel eens naar gemeente denhaag mailen of dar wat bekend is.

marjan - 31 jul 2012 - 21:45


Indien ouders met hun gezin woonden in Den Haag, dan zijn de niet thuis geboren kinderen meestal in een kraamkliniek geboren - afhankelijk van de ziekenfonds/ziektekostenverzekering, bij complicaties ook wel naar het academisch ziekenhuis in Leiden, hoewel ook mogelijk in de Haagse binnenstad of in de regio.
Het een en ander zal u dan ook wel bekend zijn, bijvoorbeeld kraamkliniek 'De Volharding' gevestigd aan de Nieuwe Duinweg 24 (Scheveningen), gezocht voor meer informatie daarover en dit is een van de zoekresultaten => Haagse Filmbank website met Historische Films periode 1905-1989, onder andere deze pagina => http://www.haagsefilmbank.nl/archives/4470

Misschien dat u ook iets hebt aan deze site met Haagse jaarkalender,

inclusief over die kraamkliniek bij datum onder de maand Mei, zie 28 mei 1954 > http://anemaa.home.xs4all.nl/ges/geschiedenis_den_haag_jaarkalender.htm

Bij begraafplaatsen is mijn ervaring ook telefonisch informeren en mailen mogelijk.

Wel benieuwd naar het resultaat van uw zoekactie, met vr.gr., Macy

Macy - 1 aug 2012 - 16:01
Dit onderwerp is gesloten, omdat er 8 maanden geen activiteit was in dit onderwerp.Nieuw onderwerp plaatsen
U kunt dus geen reactie meer plaatsen bij dit onderwerp. Wel kunt u natuurlijk een nieuw onderwerp starten.