stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Frankrijk » Jeremie Coussirat-Castaing (ook wel Coussirat dit Castaing) (1700/1701-1740)



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar informatie over de bovengenoemde persoon. Hij was getrouwd met Marthe Tausin/Tauzin (een dochter van Paul Tausin) waarschijnlijk in Salies de Bearn en heeft met haar 5 kinderen gekregen. Te weten Paul (1734-1789), Jeanne (1736), Jeremie (1737) , Pierre (1738, vertrokken naar Amsterdam) & Catherine (1741). Jeremie is overleden (op ongeveer 39 jarige leeftijd) voor de geboorte van Catherine in 1741 in Salies de Bearn, parochie Saint-Martin. Nu ben ik lid van de MCVL maar in hun registers kan ik geen informatie over zijn ouders terugvinden. Ik heb diverse spellingen van de naam Coussirat geprobeerd (het transcriberen blijft mensenwerk) maar er komt helemaal niets uit.

 

Het woordje "dit" werd gebruikt om aparte tak van de familie aan te geven wanneer er veel familieleden met dezelfde achternaam waren en dat was vaak de naam van de moeder. Daarom rijst bij mij het vermoeden dat de moeder Castaing heette. Het zou ook nog kunnen dat Jeremie buiten de echt is geboren als Jeremie Castaing. Ook dat heeft geen resultaten opgeleverd. Heeft iemand een tip waar ik verder kan zoeken? Het probleem is dat Frankrijk geen nationaal archief heeft. Bij voorbaat dank!!!

S. Brak - 24 apr 2021 - 00:50

zie hier het overzicht van de kerkboeken van Salies-de-Béarn

Pierre is overigens niet in 1738 geboren, maar op 29.05.1739 [hier]. Bij de dopen van Paul, Jeremie en Pierre wordt geen dubbele naam gebruikt. 

Wel trouwt er in 1737 een naamgenoot Jeremie de Coussirat dit Castaing met Suzanne de Tausin [hier]

Peter B - 24 apr 2021 - 03:35 (laatst bijgewerkt 24 apr 2021 — 04:00 door auteur)


Peter B.,

 

Dank je wel voor dit bericht. De Jeremie die jij noemt is de jongere broer van "mijn" Jeremie. Is toch eigenlijk belachelijk dat je 2 kinderen die alle twee nog leven dezelfde naam geeft. Overigens heb ik de Jeremie waar jij het over hebt in latere teksten teruggevonden als Jeremie, Cadet Coussirat dit Castaing. Hij is de persoon die met Suzanne Tausin trouwt. Ik heb alle 4 de coussirat kinderen gezocht en bij geen een vind ik de namen van de ouders. Moet dus verder zoeken. Maar, echt bedankt voor de moeite. Het is fijn wanneer iemand meedenkt.

S. Brak - 24 apr 2021 - 20:59







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu