stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Moet die reclame op uw websites nou?


Profiel afbeelding
Meneer Coret,

Ik ben zeer tevreden over alle genealogische websites en services die u gratis ter beschikking stelt. Maar persoonlijk vind ik het wel jammer dat de linker kolom wordt gevuld met soms schreeuwende reclame balken. Je ziet het overigens ook bij andere genealogische sites van particulieren. Kan het niet zonder??? Ik bedoel, ik begrijp dat u kosten maakt om al die websites in de lucht te houden, voor bandbreedte en servers en zo. Maar denkt u niet dat zonder de reclame mensen meer geneigd zijn een donatie te doen, waardoor u op die manier ook je kosten wat verminderd? Zonder reclame zien uw sites er ook weer wat mooier/rustiger uit...

Allen,

Hoe denkt u hierover? Als de reclame weggaat, doet u dan sneller een donatie? Hoe meer reactie, hoe groter de kans dat mener Coret overgehaald kan worden om de reclame te verwijderen.

Uitgeschreven lid - 28 sep 2006 — 01:14

In tegenstelling met andere sites, vind ik de reklame op het Stamboomforum veel minder irriterend. Gelukkig geen pop-up of pop-under schermen die je weg moet klikken.
De kleuren van de site zelf zijn rustig voor het oog en ook de advertenties vind ik niet echt schreeuwend.

We kunnen natuurlijk Bob vragen geen advertenties meer te plaatsen en massaal een donatie storten. Maar daar is Bob misschien even mee geholpen.
Hij heeft jaarlijks terugkerende kosten t.b.v. deze site en het lijkt mij sterk, dat iedereen jaarlijks een donatie zal doen. Er zijn teveel goede sites op het gebied van Genealogie, die het ook moeten hebben van advertenties om hun site te kunnen bekostigen.
Onze hobby zou dan wel heel veel gaan kosten, wanneer we alle sites waar veel informatie te vinden is voor familieonderzoek, moeten gaan steunen om van de advertenties af te komen......

Is natuurlijk niet leuk om te lezen voor Bob zelf, maar ik denk dat hij zelf nuchter genoeg is om te bedenken, dat zijn site geen lang leven zal hebben als hij afhankelijk zou moeten zijn van donaties.

Natuurlijk is Internet niet meer als vroeger. Je wordt overspoeld met reklame!
Niet alleen wij als hobbyisten hebben Intenet ontdekt, maar ook de commercie!
Daar is niets meer aan te veranderen en zelf heb ik mij daar al een hele tijd bij neergelegd. Internet is voor genealogie een enorme bron van informatie geworden en de "rotzooi" die met die informatie meekomt.......het zij zo...........

Evelien van Ruitenbeek - 28 sep 2006 — 11:49

Zoveel mensen, zoveel wensen !
Mijn advies: NIET ZEUREN, mensen ! Waar vind je een service zoals hier geboden door Bob Coret's site ? De getoonde reclame is niet echt irrtant en zeker niet laakbaar.
En uit het aantal reacties welke ik ontvang de laatste weken blijkt dat er heel veel wordt gelezen en dus gebruik gemaakt van deze gratis service. HOUDEN ZO !!!
Mvrgr.
S. Vermeer,
Bronbeek - Arnhem.
www.alweer-een-vermeer.nl
www.genealogieonline.nl (vermeer)

Uitgeschreven lid - 3 okt 2006 — 05:23

Normaliter ben ik geen persoon van reageren maar ik wil in dit geval Bob wel een heel groot hart onder de riem steken. De reclame is niet storend en begrijpelijk om zo´n fantastisch faciliterende site in de lucht te houden. Ik begrijp ook de weerstand tegen d e reclame uitingen maar wat we er voor terug krijgen is maakt alles goed.
Bob, ga zo door!!! Super!!!

Uitgeschreven lid - 7 okt 2006 — 00:36

Ik ben een tegenstander van reclame, punt! Je moet het overal maar ondergaan op de tv,radio,krant en op internet.. WEG MET DIE VERVUILING! Ik betaal liever voor een dienst als ik er tevreden over ben, zij het in de vorm van een abonnement of in donatie vorm.

Tip voor mensen die reclame op websites niet willen zien (werkt voor die reclames van Google): open in Notepad het bestand c:\windows\system32\drivers\etc\hosts en voeg de volgende regel toe:

127.0.0.1 pagead2.googlesyndication.com

en herstart hierna je browser. De volgende keer als je dan op een site komt die die reclames van Google heeft opgenomen dan denkt je browser dat de reclame van het adres "127.0.0.1" moeten worden opgehaald, en die vindt ie daar niet! Resultaat is dus dat je geen reclame ziet, sterker nog, omdat die reclame niet opgehaald wordt zijn de sites ook sneller! Maar ben je tevreden over de site doe dan wel iets, koop een product, neem een abonnement, doe een donatie, of biedt je genealogische diensten aan of zo!

Uitgeschreven lid - 7 okt 2006 — 23:39

Donaties van bedrijven, wellicht een optie?!
Zie http://forum.archieven.org/index.php?topic=6032.msg8949#msg8949
Wie kent er in hun omgeving directeuren die het stamboom forum willen helpen?

Vincent

Uitgeschreven lid - 11 okt 2006 — 11:52

Weer typisch 'Hollands' gezeik over wat reclame in plaats van er blij mee te zijn, dat er eens een dienst gratis is. Ben echt blijk dat ik daar weg ben. Bob ga zo door en trek je niets van dit soort commentaar aan!!

Henk Kroeze
Curacao

H.J. Kroeze - 12 okt 2006 — 01:55

Gewoon ja is genoeg antwoord.
Gaan we hier nog lang over discussieren ?
Verspilde moeite, lijkt mij.
Blijkbaar vindt Bob het ook niet de moeite om te reageren.
Dus waar maken jullie je allemaal druk over ?

Groetjes, Eric.

Uitgeschreven lid - 12 okt 2006 — 13:37

In reactie op Vincent:
Op dat forum is er nu ok reclame, zie de aankondiging op http://forum.archieven.org/index.php?topic=6058.msg8985#msg8985

Je zou denken dat dat na een donatie van een bedrijf niet meer nodig zou zijn??

Uitgeschreven lid - 13 okt 2006 — 09:16

Ja reklame is niet altijd leuk,maar wil je een GRATIS site hebben,moeten we de reklame accepteren.mensen kijk toch door die reklame heen,de rest wat op de sites staan is het aller belangrijkste.
Dus wij moeten de reklame aanvaarden,iedereen kan toch geen eigen site betalen.
Wees blij,dat er veel sites zijn,waar iedereen de gegevens kan vinden.
Genpals & Genpals2003
http://els.favos.nl/ Nederlandse Genealogie

Uitgeschreven lid - 15 okt 2006 — 16:59

Bovenstaande discussie is niet aan mij voorbij gegaan. Zoals u ziet heb ik besloten mijn genealogische websites reclamevrij te maken!

Hoe ik hiertoe kwam kunt u lezen op mijn weblog.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret - 13 dec 2006 — 11:23

Hulde @ Bob !

Uitgeschreven lid - 14 dec 2006 — 00:57

Waarover praten we nu mensen, een paar reclame blokjes en zelfs nog niet storend, laten we blij zijn dat Bob deze site GRATIS beschikbaar stelt, en er geen betaalsite van maakt, en weten de schrijvers die tegen dat kleine beetje reclame zijn wel hoeveel werk het kost om zo een web-site te maken, en op het web te houden en dan spreek ik nog geen eens over alle andere gratis service van hem , nou Bob van mij mag die reclame er op staan als je dat zelf nodig vind, het is jouw site en laat niet iedereen gaan beslissen wat jij wel of niet mag doen op je eigen site, het kost al geld genoeg voor je en dat allemaal voor een ander, en laten deze bezwaarmakers dan maar niet je site bezoeken de andere 100.000? doen dat wel en ik vraag me af degene die tegen die reclame zijn hebben die al een FORSE donatie gedaan( Wat me trouwens opvalt dat de tegenstanders dat alleen maar met hun voornaam doen wees dan sportief en doe dat onder je volledige (echte) naam .
Bob Coret ga zo door ik ben al sinds het begin een fan van je en zal dat blijven.

Anton Musquetier
Sneek

Uitgeschreven lid - 14 dec 2006 — 11:42


Ik sluit me volledig bij Anton aan !

Monica Boon

Monica Boon - 14 dec 2006 — 13:06
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.
Wel kunt u altijd een nieuw onderwerp starten.