stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Startpunten beheren opgelostProfiel afbeelding

Beste,

volgens de webpagina waar de eigenaar van een genealogisch bestand de startpunten kan beheren, staat bij mij de volgende boodschap: "Het aantal startpunten is niet gemaximeerd (Premium)". Nochtans beschik sinds enkele dagen over zo een abonnement.

De keuze van het startpunt wordt ook belemmerd door een 'in aantallen beperkend valmenu' waarin niet alle personen voorkomen met eenzelfde voornaam en familienaam.Deze beperking heeft  als gevolg dat ik bepaalde personen uit de 16de eeuw niet als startpunt kan aantikken. Ik kan dus niet optimaal gebruik maken van deze mogelijkheid.

Het doorzoeken van de fora m.b.t. deze vragen gaf me geen oplossing.

Graag zou ik deze beide euvels opgelost zien.

Met vriendelijke groeten,

Ludo Proost

Stamboom Joannes Proost-Elisabeth Vermeulen ( beiden in Gierle, ° ca. 1570)

Ludo Proost - 12 sep 2019 - 11:47

Beste Ludo,

U heeft inderdaad een premium account(s). Wilt u eens proberen om overal uit te loggen, pc/laptop opnieuw op te starten en het opnieuw te proberen? Misschien dat uw apparaat cookies onthoudt waardoor u uw account nog niet ziet.

Yolanda Lippens - 12 sep 2019 - 13:02

Beste Yolanda,

ik heb uw raad opgevolgd en het lukt me dus om meer dan 3 startpunten te maken. Mag ik toch suggereren om de volgende zin in een bevestigende vorm te formuleren: "Het aantal startpunten is niet gemaximeerd (Premium)". Bijvoorbeeld: "Het aantal startpunten is onbeperkt (Premium)" of "Het aantal startpunten is beperkt tot 3".

 

Nochtans heb ik op mijn tweede vraag geen antwoord gevonden.
De keuze van een persoon die het startpunt wordt, is beperkt door de configuratie van de zoekopdracht. Niet alle personen met eenzelfde voornaam en familienaam verschijnen in de resultaatslijst. Deze werkwijze beknot mijn mogelijkheden en daardoor ook om precieze instructies te geven aan een lezer. Graag zag ik dit probleem ook opgelost.

Met vriendelijke groeten,

Ludo Proost

Ludo Proost - 12 sep 2019 - 15:35

Dank voor uw opmerking m.b.t. de tekst, daar gaan we iets aan doen.

M.b.t. uw 2e punt; dit zal ik moeten overleggen. Kunt u misschien een screenshot maken van het 'beperkende valmenu'? Dat weten we precies waar we aan moeten werken.

Yolanda Lippens - 12 sep 2019 - 15:59

Beste Yolanda,

u vindt hieronder een knipsel van de pagina bij de selectie van een persoon.

Ik heb daarnet mijn genealogisch programma Legacy laten tellen hoeveel maal de naam Cornelius Proost er voorkomt. Dat loopt op tot 36 personen in die combinatie. Indien de voornaam Cornelius als 2de (of meer) voornaam wordt gezocht, dan stijgt het aantal personen met 7 tot 43 kandidaten.

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hopelijk kunnen deze gegevens tot een oplossing van mijn probleem leiden.

Met vriendelijke groeten,

Ludo Proost

Ludo Proost - 12 sep 2019 - 16:23


Ja, ik zie het, en het doorscrollen met m'n pijltje naar beneden lukt ook niet.

We gaan dit oplossen! Ik laat horen zodra dit is gedaan.

Yolanda Lippens - 12 sep 2019 - 16:57De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu