stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Nederlandse familienamenbank opgelost



Profiel afbeelding

De laatste gegevens van de Nederlandse Familienamenbank stammen inmiddels al uit 2007 en die van België uit 2008. Ik zou graag een indicatie willen van hoeveel keren een bepaalde familienaam nog voorkomt in Nederland en België en daarbij is het mij ook niet duidelijk of ook de meisjesnamen van vrouwen worden meegeteld. Dan gebeurt het ook nog dat er in 1998 in België geen leden zijn van een bepaalde familie, terwijl ze er in 2008 ineens weer wel zijn!

Verder ben ik ook benieuwd of er een lijst is waar je kunt zien of bepaalde bedrijven te maken hebben met een familie in België en Nederland, zoals bij de familie Heineken het geval is, of dat je kunt zien wie de oprichter is geweest. Zo kom ik in het telefoonboek bv wel bedrijven tegen met de gezochte naam, maar geen personen. Die hoeven natuurlijk hun naam niet hebben doorgegeven.

Nienke Oudbier-Wiarda 2 - 26 okt 2019 - 14:36







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu