stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Aanknopingspunten


Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Wederom zijn grote aantallen aanknopingspunten verdwenen uit mijn publicatie "Stamboom Verkade-van Zantvliet" Had ik eind december nog zo'n 8.500 bevestigde aanknopingspunten en 0 nog niet bekeken, plotseling is de stand veranderd in 1.758 bekeken en 3.013 nog niet bekeken.
Dit is de derde keer dat mij dit overkomt. Zie mijn eerdere berichten van 4 mei 2019 en van 2 januari 2020. Al eerder heb ik betoogd dat het zorgvuldig nalopen van aanknopingspunten vele uren werk betekent. Op zijn minst zou inmiddels de mogelijkheid moeten bestaan om de vorige status te herstellen, maar de eerdere ervaringen maken mij hierover erg pessimistisch.

Tevens moet ik vaststellen dat er fouten zitten in de meldingen van aanknopingspunten. Hier is een voorbeeld:
Voor Petronella Reinera Jacoba Velsen zou ik 0 ouders en 0 kinderen hebben versus 2 ouders, 1 kind en 1 relatie in het aanknopingspunt.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Als je echter het vergelijkingsvenster opent, zie je onmiddellijk dat in mijn publicatie wel degelijk óók 2 ouders, 1 relatie en zelfs 8 kinderen staan. Hier klopt dus niets van. Wellicht geldt het omgekeerd ook, namelijk dat het overzicht soms géén verschillen meldt terwijl ze er wel zijn.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ik kan hier eerlijk gezegd niet mee uit de voeten en heb inmiddels grote twijfel bij de betrouwbaarheid van het proces en de zorgvuldigheid waarmee omgegaan wordt met mijn gegevens. Al tweemaal heb ik alle (duizenden) aanknopingspunten opnieuw nagelopen, maar tot mijn teleurstelling zijn toezeggingen om de problemen te verhelpen niet waargemaakt.

Jan Verkade - 4 jan 2021 — 08:05

Meneer Verkade,

Ik baal er van dat het fout blijft gaan. Uw melding dat er tevens fouten in de meldingen zitten zet mij hierbij wel op een nieuw spoor. Uw GEDCOM is geproduceerd door FamilyTreeBuilder en elke persoon krijgt hierin naast een normaal GEDCOM ID ook een "replacement ID" (RIN). 

0 @I6833@ INDI
1 RIN MH:I6833
1 _UID 53BEEAF09CD626F3400269E0C7AE6160

Ik vermoed dat de verwerking hiervan aan Genealogie Online kant iets niet goed gaat. Dat Genealogie Online door de RIN denkt dat de oude aanknopingspunten weg mogen omdat het persoon met dit ID/RIN niet meer bestaat en bij het opzoeken van de ouders/kinderen niets vind omdat er bij de persoon wordt gezocht op ID en niet op RIN. Het aparte is dat de RIN nummers verder in het GEDCOM niet gebruikt worden, het lijkt hier dus mogelijk om deze RIN waarden te negeren, maar dat moet ik even goed testen, dat er niet andere dingen "omvallen".

Bob Coret - 6 jan 2021 — 16:54

Het "0 ouders en 0 kinderen" probleem is nu ik de RIN regels in uw GEDCOM negeer in elk geval opgelost.

Nu moet ik even nadenken hoe ik handig de aanknopingspunten kan testen zonder dat weer alles wordt "vergeten"...

Bob Coret - 6 jan 2021 — 17:00

Meneer Coret,

Het feit dat u een mogelijke oorzaak heeft gevonden geeft hoop. Maar ik heb nog wel problemen met uw theorie.

Die verklaart namelijk niet waarom het verdwijnen van de bevestigingen niet elke maand opnieuw optreed, maar met grote tussenliggende perioden van 10 maanden of meer. Ik bewerk de betreffende stamboom al sinds 2010 met vrij constante aandacht, dus niet éénmalige grote aantallen mutaties.

Een tweede probleem is dat bij twee van de vier publicaties waarvan ik de stamboom met FamilyTreeBuilder onderhoud deze problemen zijn opgetreden en bij twee andere nog nooit (waarvan ik er één ook al sinds ca. 2012 bewerk).

Een derde vraag is voor mij nog waarom de vorige keren alle bevestigingen verdwenen waren en er ditmaal 'slechts' een deel verdwenen is.

Deze drie waarnemingen moeten wel verklaarbaar zijn vanuit uw theorie; anders is de oplossing nog niet echt 100% gevonden.

Jan Verkade - 7 jan 2021 — 07:16


Dit onderwerp staat nog steeds op onze radar.

Yolanda Lippens - 10 jun 2021 — 14:48Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu