stamboomforum

Forum logoHelpdesk » 'Het' als aanduiding persoon indien geslacht onbekend, maar toch vrouwelijk in bepaling verwantschap opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/wij-zijn-familie/I2203.php

Indien van een levenloos geboren kind het geslacht niet bekend is wordt dit op GO aangeduid als 'het'. 'Het' is geboren op... / 'Het' is overleden op.

Is dat niet wat kort door de bocht? Een persoon duid je toch niet aan met 'het'? Naar mijn mening zou hier op z'n minst 'Het kind' moeten staan of beter nog 'Hij/zij', want het eerste gaat natuurlijk weer niet op bij een volwassen persoon waarvan het geslacht onbekend is.

Verderop op dezelfde pagina wordt dezelfde persoon overigens als vrouwelijk gezien, wat natuurlijk sowieso niet klopt. De onderliggende gedcom vermeld wel degelijk 1 SEX U (geslacht onbekend).

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Carmen - 5 jan 2021 - 06:53

Beste Carmen,

Bedankt voor de melding. "Het is geboren" voor personen waar het geslacht onbekend is, is inderdaad wat cru. Aparte is dat ik bij andere "gebeurtenissen" als wel "de persoon" of "hij/zij" gebruikte. Ik heb de tekst nu aangepast naar "hij/zij".

Ook de relatieaanduiding is nu aangepast, geen dochter/zoon maar kind als het geslacht niet bekend is.

Zie https://www.genealogieonline.nl/wij-zijn-familie/I2203.php

Bob Coret - 6 jan 2021 - 15:37

Bob, bedankt voor je snelle actie!

Nog een kleinigheidje. In onderstaande zin klopt nu het lidwoord niet meer na de aanpassing; 'de' zou 'het' moeten zijn.

N.N. Paans is de achter(x8)kleinkind van Ewout Ariansz Knegt

Carmen - 6 jan 2021 - 19:57


Bob Coret - 29 jan 2021 - 13:58







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu