stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Gedcom van GensDataPro


Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)


Na het uploaden van de gedcom uit GDP krijg ik de melding dat er kans op gegevensverlies is. En prominent wordt vermeld:

Een controle van het door u aangeleverde GEDCOM bestand, toont aan dat dit door Gensdatapro geproduceerde bestand niet geheel in overeenstemming is met de GEDCOM afspraken. Dit betekent niet, dat u iets fout heeft gedaan! Maar, het risico bestaat dat de door u ingevoerde gegevens niet correct en volledig overkomen als u dit vanuit uw stamboomprogramma of -dienst via een GEDCOM bestand overbrengt naar een ander stamboomprogramma of -dienst (zoals Genealogie Online). Ik raad u aan om de makers van Gensdatapro te vragen om beter met uw gegevens om te gaan door de GEDCOM 5.5.1 (of liever 5.5.5) specificatie nauwgezet te volgen, zodat andere stamboomprogramma's en -diensten uw genealogische gegevens goed en compleet kunnen verwerken.

Een controle van de door gedinline geconstateerde fouten laat zien, dat gedinline een aantal malen een value mist voor een <EVENT DESCRIPTOR>  Dat moge zo zijn, maar als die value er niet is, is er dus ook geen gegevensverlies, het gaat om een niet nader gespecificeerde gebeurtenis (als ik TYPE EVEN vervang door TYPE EVEN EVEN is gedinline tevreden, maar is er niets veranderd).

Een tweede 'fout' betreft de bronnen. Hierover heb ik een apart bericht gemaakt.

Voor zover ik kan zien, is er dus niets mis met de gedcom. Ik zou dan ook graag de bovenstaande cursieve melding verwijderd zien. Anders hoor ik graag wat er dan nog wel mis is.

Over de user-defined tags  meldt de site:

In uw GEDCOM bestand zijn ook 584 user-defined tags gevonden. User-defined tags zijn volgens de GEDCOM 5.5.1 specificatie toegestaan, alhoewel het in dezelfde specificatie wordt afgeraden. Belangrijkste reden is dat de user-defined tags veelal niet gesnapt worden door andere stamboomprogramma's en -diensten omdat deze de betekenis van deze user-defined tags niet kennen. Gensdatapro heeft geen overzicht met gebruikte user-defined tags en hun betekenis op internet gepubliceerd. Als u uw genealogische gegevens in een ander stamboomprogramma of -diensten inleest, is de kans groot dat de informatie die via de Gensdatapro user-defined tags wordt verspreid verloren gaan.

Het gaat hierbij om 8 user-defined tags (die meermaals worden gebruikt) die al maanden keurig aan  het begin van de gedcom worden vermeld en uitgelegd. Ik begrijp dan ook niet dat deze melding niet verdwenen is. 

Tobias BosPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu