stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Gerelateerde akten op Open Archieven opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser)

Op bijna iedere pagina met persoonsgegevens wordt onder het onderdeel 'Bronnen' het onderdeel 'Gerelateerde akten op Open Archieven'. Als je met de cursor op het i-tje gaat staan verschijnt de tekst: De mogelijke gerelateerde akten zijn in een geautomatiseerd proces gevonden en niet door de auteur gecontroleerd.

Is het mogelijk om dit onderdeel uit te schakelen? Ik constateer dat er regelmatig naar foutieve akten wordt verwezen.

Zie bijvoorbeeld Jacob "Jacob" Mantel (1892-1978) » Genealogie N.P. Mantel » Genealogie Online

Jacob is geboren 29-12-1892 in Renkum en volgens het geautomatiseerde proces is er een gerelateerde registratie in het Ondertrouwregister van Hoorn op 1-7-1809, of een overlijden op 15-01-1888. Als ik die aktes bekijk, zie ik geen enkele relatie met mijn opa Jacob.

Martien Mantel - 24 jan 2021 - 16:17

Beste heer Mantel,

Het is juist de kracht van GO om relaties te vinden. Daar zal ook ruis tussen zitten, wat altijd beoordeeld moet worden door een mens. We kunnen kijken naar de 'range' van die overeenkomst, dus we gaan er even in duiken.

Yolanda Lippens - 24 jan 2021 - 16:31

Dankjewel Yolanda voor de reactie.

Is het misschien mogelijk om tot die tijd de 'verborgen' tekst achter het 'i-tje' nadrukkelijker zichtbaar te maken?

Martien Mantel - 24 jan 2021 - 16:45

Zoals voorgesteld wordt de tekst "De mogelijke gerelateerde akten zijn in een geautomatiseerd proces gevonden en niet door de auteur gecontroleerd." nu altijd getoond.

Bob Coret - 3 feb 2021 - 14:00

Dankjewel Bob. Is zeker een verbetering.

Begreep uit de reactie van Yolanda dat er nog gekeken gaat worden naar de 'range' van de overeenkomsten. Enig idee wanneer dit gepland staat? Vind het nu heel vreemd overkomen dat er bijvoorbeeld naar een gerelateerde akte wordt verwezen, die 83 jaar voor de geboorte van mijn opa is opgemaakt. En als je dan op de link van die akte klikt en op de betreffende pagina in OpenArchieven komt, wordt er verwezen naar een heel andere persoon in je publicatie. 

Lijkt erop dat er ergens in de koppeling iets niet goed gaat.

Martien Mantel - 3 feb 2021 - 18:07

Martien,

De suggestie van Open Archieven worden nu ook gefilterd op datum, deze moet een jaartal hebben groter of gelijk aan het geboorte- of doopjaar en kleiner of gelijk aan het jaar van overlijden/begraven.

Bob Coret - 6 feb 2021 - 15:02


Dankjewel Bob. Prima oplossing.

Martien Mantel - 6 feb 2021 - 15:49







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu