stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Waarom toont niet elke publicatie Bronvermeldingen: Teken van Kwaliteit? opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Ben blij met de functie Bronvermeldingen: Teken van Kwaliteit. Vandaag valt me op dat ik die alleen zelf zie in m'n eigen publicatie?! Ik zie die functionaliteit tenminste niet op de statistiekenpagina van de publicatie van anderen, ook niet als ik ingelogd ben. Is die functie echt alleen voor jezelf bedoeld, zodat je aan bronvermeldingen kunt werken als je beoordeling onvoldoende is? 

https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/tellingen.php

In de toelichting staat: 

"Een belangrijke indicator voor de kwaliteit van een genealogische publicatie is het aantal bronvermeldingen." 

Dit lijkt mij nu juist de reden om elkaar WEL die kwaliteitsindicator te laten zien. Dus ik stel voor, toon in alle publicaties deze indicator. Of, als gebruikers daar moeite mee hebben, geef gebruikers de keuze om die indicator te tonen. Belangrijk is je publicatie van bronnen te voorzien, zodat mensen je beweringen kunnen checken. Meer info over bronvermeldingen vind je bijv. op

https://biologiepagina.nl/richtlijnenbronvermelding.htm

Eureka, zie opeens wel 1x Bronvermeldingen: Teken van Kwaliteit op 

https://www.genealogieonline.nl/stambos-van-wijk-soomers/tellingen.php

Al eerder was me opgevallen dat 

"Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina" 

op veel statistiekenpagina's ontbreekt. Waar hangt dat mee samen, met of je 'n betaald abonnement hebt, 't type bronnen dat je gebruikt...?

Pauline Berens EBBI - 18 apr 2021 - 18:29 (laatst bijgewerkt 21 apr 2021 — 09:21 door auteur)


De "Teken van Kwaliteit" is een nieuwe informatieblok die automatisch in de publicatie komt in nieuwe publicaties en publicaties die worden bijgewerkt (door upload van bijgewerkte GEDCOM).

Ik ga nu alle publicatie "in de rij" zetten om alle publicaties opnieuw te genereren. Het duurt enkele dagen om de ruim 10 duizend publicatie weer aan te maken.... (voor veel wijzigingen op Genealogie Online is dit overigens niet nodig, maar deze functie net wel en dat was ik vergeten)

Bob Coret - 21 apr 2021 - 15:57







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu