stamboomforum

Forum logoHelpdesk » uploaden afbeeldingen geeft problemen [opgelost]


Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/nakomelingen-pierre-jean-landry/

Afbeeldingen met bijv. een é in de titel of een ± geven problemen. Bekijk 10 meldingen in verband met uw afbeeldingen.

W.F.H. Naudin ten Cate - 28 apr 2021 — 14:34

Hallo,

Dat is een bekend probleem. Bij het uploaden van een gedcom zijn er geen problemen met de tekst, voor wat betreft speciale tekens. Dat wordt feilloos weergegeven. Het gaat echter wel fout bij fotobijschriften, waarin één of meerdere speciale tekens staan. Hierover heb ik al eens met Bob Coret overlegd. Blijkbaar kan dat niet zo makkelijk worden verholpen. Mijn oplossing, heel simpel, maar niet echt fraai, is om de speciale tekens dan maar weg te laten.

Met vriendelijke groet,

Klaas Pera

Klaas Pera - 28 apr 2021 — 15:13

Speciale tekens zijn inderdaad altijd een probleem bij omschrijvingen en vooral bestandsnamen. Enige manier is om deze te veranderen in de 'gewone' letter.

Yolanda Lippens - 28 apr 2021 — 16:34

Dat is wel erg makkelijk. Er moet iets veranderd zijn. Ik heb 9 stambomen op Genealogie Online staan, al vele jaren en dit probleem is er nooit geweest. Ik denk dat het pas sinds enkele dagen of weken optreedt. Jammer dat iemand wat gaat wijzigen wat eerst wel goed werkte. Graag melden aan Bob Coret. Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate - 28 apr 2021 — 16:52

Op 8-3-2021 heb ik https://www.genealogieonline.nl/parenteel-naudin/ ververst. Daarin staat het onderschrift van de afbeelding van Gébel, Gertrude Marie Cathérine nog wel goed (met 2 maal een é). Wel was er toen al een probleem met de ±. Vreemd, Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate - 29 apr 2021 — 08:17

Beste heer Naudin ten Cate, uw oorspronkelijke bericht was wat karig qua informatie, vandaar de reactie, ervan uit gaande dat het eerder niet zo was. 

We gaan kijken naar uw situatie, dank voor het voorbeeld. 

Yolanda Lippens - 29 apr 2021 — 16:47

Meneer Naudin ten Cate,

Ik zie in Parenteel Naudin nog maar 2 meldingen van afbeeldingen:

  • NtC, Mies ±1935.jpg die wel in uw GEDCOM staat gemeld, maar niet is geupload
  • NtC Maria Martha (Mies) (±1935).jpg waarbij de ± een incorrecte weergave is, moet zijn ±, en dit bestand is geupload maar wordt niet in uw GEDCOM genoemd.

Bob Coret - 4 jun 2021 — 15:36

Beste Bob,

Mijn excuses. Ik had in Parenteel Naudin een fout gemaakt. Dat is nu in orde. Maar wilt u eens kijken naar Nakomelingen van Pierre Jean Landry » Afbeeldingen. Daar krijg ik 10 meldingen van 5 maal exact dezelfde personen. Komt dat door de é ? 

Bij voorbaat dank, Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate - 5 jun 2021 — 12:37

Beste Frits,

In deze publicatie gaat er qua afbeeldingen inderdaad iets niet goed, eerst "klaagt" Genealogie Online dat de foto's ontbreken en dan "klaagt" Genealogie Online dat dezelfde foto's zijn geupload maar niet gekoppeld zijn....

Ik heb dit nu opgelost!

Bob Coret - 10 jun 2021 — 15:33


Hartelijk dank. Ik zal de discussie markeren als opgelost. Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate - 10 jun 2021 — 17:42Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu